علت و دلایل جوش آوردن ماشین از آن دست از مشکلاتی هستند که خود را سریع و خیلی واضح نشان می‌دهد و همان لحظه باید برای رفع آن اقدام کنید. عوارض جوش آوردن ماشین ممکن است خیلی چالش برانگیز باشد. دلایل جوش آوردن ماشین حتی ممکن است به قطعات بسیار حساس نیز صدمه وارد سازد و اقدامات لازم در زمان جوش آوردن ماشین نقش حیاتی در کنترل این صدمات دارد. با این حساب این مقاله را به هیچ وجه از دست ندهید، زیرا قرار است درباره علت جوش آوردن ماشین و اقدامات لازم برای برطرف کردن آن، مفصل صحبت نماییم. البته که همه ما می‌توانیم در چنین شرایطی از خدمات تعمیرگاه‌های مجاز استفاده کنیم ولی وقتی در مسیر با این مشکل روبرو می‌شویم، این مقاله می‌تواند در نقش یک تعمیرکار کاربلد شما را راهنمایی کند.

آریان یدک مفتخر است تا در سیر مقالات مجله خودرو، به مرور تمام ایرادات و معایب خودروها را مورد بررسی و راهکارهای برطرف کردن آنها را نیز در اختیار شما قرار دهد. البته که لازمه برخی از تعمیرات، خرید لوازم یدکی است و در این مواقع به صورت حرفه‌ای می‌توانید روی ما حساب کنید. در این مقاله نیز نوبت به بررسی علت جوش آوردن خودرو و اقدامات لازم برای رفع آن رسیده که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

علت جوش آوردن ماشین

علت جوش آوردن ماشین را می‌توانیم در دو دسته از مشکلات در نظر بگیریم. دسته اول ایرادات فنی هستند که به دلیل بروز عیب در قطعاتی مانند رادیاتور و سیستم خنک کننده خودرو ایجاد می‌شوند. دسته دوم نیز دلایل مرتبط با سبک رانندگی و نحوه استفاده از ماشین در زمان رانندگی هستند. دلایل جوش آوردن ماشین در هر دو این دسته‌بندی‌ها در ابتدا شرایط خیلی پیچیده نیست، اما با ادامه‌دار شدن شرایط ممکن است ایرادات به شدت پیچیده شده و باعث خرابی های زیادتر هم شود.

شناخت عوارض جوش آوردن ماشین می‌تواند درک شما را نسبت به اهمیت عیب یابی و رفع مشکلات این چنینی بالاتر ببرد. در قدم بعدی با شناخت دلایل جوش آوردن ماشین می‌توانید عملکرد بهتری در چنین مواقعی داشته باشید. برای کسانی که در بازه‌های زمانی طولانی‌تری در جاده هستند، شناخت دلایل این چنینی اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.

عوارض جوش آوردن ماشین

قبل از اینکه علت‌ها و دلایلی که می‌توانند باعث بالا رفتن بیش از حد دمای موتور خودرو شوند را با هم بررسی کرده و اقدامات لازم در این باره را نیز مرور کنیم، شناخت اهمیت اقدام سریع برای رفع این ایرادات را با هم بررسی خواهیم کرد. این مهم کمک می‌کند تا شما حساسیت بیشتری در این باره داشته باشید و در نهایت دیگر نگران خرابی‌های بیشتر نیز در خودرو خود نخواهید بود. بارها و بارها اشاره کرده‌ایم که حتی یک خرابی کوچک در خودرو در صورتی که به موقع رفع عیب نشود، مشکلات پیچیده‌ای به وجود خواهد آورد. حتی اگر شما علائم خرابی دسته موتور را نیز که یک قطعه بسیار کوچک و ارزان است را نادیده بگیرید، چالش‌های به مراتب پیچیده‌تری خواهید داشت.

برای این منظور نیاز است تا عوارض جوش آوردن ماشین را به هم مرور کنیم. عوارضی که اتفاقا بسیار پیچیده هم هستند و حتی ممکن است هزینه‌های بسیار زیادی نیز روی دست شما باقی بگذارند. نکته بسیار مهم در این باره این است که ممکن است تنها با چند ترفند ساده که در ادامه مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد، مانع از خرابی‌های زیاد در خودرو خود شوید، اما با یک اشتباه عوارض جوش آوردن ماشین را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. از این رو اقدامات لازم در هنگام جوش آوردن خودرو نیز اهمیت بسیار زیادی برای جلوگیری از بروز عوارض آن خواهد داشت.

از جمله مهم‌ترین عوارض جوش آوردن ماشین می‌توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  • خراب شدن و ذوب شدن قطعات پلاستیکی
  • بروز ایراد در بدنه موتور در صورت ریختن آب سرد روی آن
  • تمام شدن سریع‌تر طول عمر روغن موتور
  • کاهش راندمان رادیاتور و خراب شدن آن
  • قاطی شدن آب  و روغن و در نتیجه آسیب به واشر سرسیلندر
  • ذوب شدن واشرهای واترپمپ و نشتی آب از آن
  • چسبیدن پیستون‌ها به سیلندر
     

علت جوش آوردن ماشین

هر کدام از این عوارض می‌توانند آسیب‌های شدیدی را در خودرو ایجاد نمایند. البته با چند اقدام ساده می‌توان از آنها جلوگیری کرد.

دلایل جوش آوردن ماشین

جوش آوردن خودرو قبل از هر چیزی باید عیب یابی شود. با مشاهده علامت جوش آوردن ماشین رانندگی را تمام کرده و هر چه سریعتر خودرو را باید در یک گوشه از خیابان پارک کنید. در قدم بعدی نوبت به عیب یابی آن می‌رسد. برای این تشخیص نیاز نیست که مدرک پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران داشته و یا فارغ التحصیل مهندسی مکانیک از دانشگاه هاروارد آمریکا باشید؛ با شناخت علت‌های جوش آوردن خودرو این امکان برای شما به وجود خواهد آمد تا خیلی سریع ایراد وارد شده را شناسایی و در نهایت آن را برطرف سازید.

پکیج کاملی از مواردی که می‌توانند دلایل جوش آوردن ماشین باشند را در این ‌بخش برای شما آماده کرده‌ایم. موارد زیر را به خوبی به خاطر به خاطر بسپارید تا در مواقع ضروری بتوانید از آنها استفاده کنید.

علت جوش آوردن ماشین

1- هر ایرادی در رادیاتور می‌تواند علت جوش آوردن ماشین باشد

بالا رفتن دمای موتور کاملا محتمل است وقتی مایع خنک کننده در سیستم در جریان نباشد. خراب شدن رادیاتور باعث می‌شود تا چنین چالشی را در آن شاهد باشیم. وقتی به هر دلیلی رادیاتور خراب شده و نمی‌تواند مایع خنک کننده را در سیستم جاری سازد، عملا نمی‌توان روی عملکرد خنک کنندگی آن نیز حساب کرد؛ با این حساب طبیعی است که ماشین جوش بیاورد. شایان ذکر است که خرابی رادیاتور تنها به ایرادات بزرگ مربوط نیست و ممکن است خرابی‌هایی مانند گرفتگی پر‌ه‌ها، ته‌نشین شدن زیاد گل و لای در قسمت خروجی و مواردی از این دست نیز باعث بروز اختلال در عملکرد آن شوند و در نتیجه دلیلی برای افزایش دمای ماشین نیز باشند.

2- وقتی فن رادیاتور عمل نکند

در سیستم فنی خودرو استفاده از فن برای کاهش دما است و در صورتی که فن رادیاتور خراب شود، عملا دمای آب کاهش پیدا نکرده و هیچ تاثیری روی رود خنک‌سازی موتور نخواهد داشت. با این حساب خرابی فن را نیز می‌توانیم علت جوش آوردن خودرو بدانیم. ایرادات و مشکلات زیادی هستند که می‌توانند مانع از عملکرد مناسب فن در ماشین‌های امروزی باشند. گرد و غبار بسیار زیاد روی این قطعه یا خرابی آن به دلیل مشکلات الکترونیکی از این دست از موارد هستند.

3- ضدیخ متناسب با آب و هوا بخرید

درباره بهترین زمان تعویض قطعات خودرو و لوازم مصرفی آن صحبت کردیم. یکی از مهم‌ترین مواردی که حتما باید در یک برنامه زمانبندی مشخص برای تعویض آن اقدام کنید، همین مایع خنک کننده است و البته در زمان تعویض حتما باید از محصولات با کیفیت بالا و متناسب با دمای هوای محل سکونت خود استفاده نمایید. هر کدام از انواع محصولات در این رده معمولا دمای جوش متفاوتی دارند که علاوه بر کیفیت در انتخاب آنها نقش مهمی خواهد داشت. برای انتخاب مایع خنک کننده مناسب، حتما باید دمای محل سکونت خود را نیز در نظر بگیرید.

دقت داشته باشید که علاوه بر انتخاب مایع خنک کننده مناسب، حتما باید به مقدار این مایع نیز دقت کنید. بالا بودن زیاد حجم مایع خنک کننده و یا پایین بودن حجم آن، هر دو می‌تواند باعث اختلال در عملکرد سیستم شده و در نتیجه دلیلی بر جوش آوردن موتور ماشین نیز باشد.

4- ممکن است واتر پمپ خراب شده باشد

مایع اصلی فعال در سیستم خنک کننده ماشین آب است. خراب شدن پمپ آب به این معنی است که آب به این سیستم نمی‌رسد و بنابراین هیچ فرآیندی برای خنک شدن موتور نیز انجام نخواهد شد. با این حساب باید کامل و دقیق ارزیابی کنید تا در صورت بروز ایراد در پمپ آب، آن را تعمیر نمایید. در غیر این صورت بعد از چند متر رانندگی ماشین جوش خواهد آورد و ادامه دادن رانندگی باعث از بین رفتن برخی از قطعات نیز خواهد شد. دقت کنید که اختلال در عملکرد پمپ آب از آن دست از ایراداتی است که خیلی سریع باعث بالا رفتن دمای موتور می‌شود.

5- سیستم خنک کننده باید کاملا عیب یابی شود

در بند قبلی اشاره کردیم که اصلی‌ترین عضو سیستم خنک کننده برای موتور خودرو آب است و به هر دلیلی اگر آب در سیستم جاری نباشد، عملا شاهد بالا رفتن دما و جوش آوردن آن خواهیم بود. یکی از مواردی که باعث می‌شود تا آب در سیستم جاری نباشد، بروز نشتی در اجزای مختلف است. نشتی در رادیات یا شیلنگ‌ها و محل‌های اتصال از جمله رایج‌ترین مواردی هستند که چنین مشکلی را به وجود می‌آورند.

دلایل جوش آوردن ماشین

6- امان از ترموستات خراب

ترموستات یکی دیگر از اجزای مهم سیستم خنک کننده است. ترموستات به صورت مرتب در حال اندازه گیری دمای آب است و در صورت بالا رفتن دما، مقدمات افزایش سرعت جریان آب را در آن فراهم خواهد کرد. ترموستات در ماشین‌های امروزی طول عمر مشخصی دارد. در بسیاری از مواقع علت جوش آوردن پراید, پژو, سمند و خودروهایی از این دست همین تمام شدن طول عمر ترموستات است.

اگر برای خرید لوازم یدکی جک، لیفان، تویوتا، بنز و سایر کمپانی‌های خارجی اقدام کرده باشید، به خوبی با قیمت این محصولات در بازار آشنا هستید. اگر شما به موقع برای تعویض ترموستات اقدام نکنید، احتمالا باید هزینه‌های به مراتب بیشتری را برای خرید قطعات گران‌تر خودرو خود بپردازید. البته بماند که در این بین خطرات بسیار زیادی در زمان رانندگی را نیز تجربه خواهید کرد.

7- گرفتگی در مسیر آب از رادیاتور به موتور

مسیر خروجی آب از رادیاتور و سپس شیلنگ‌ها باید کاملا تمیز و عاری از رسوبات باشد. در صورتی که برای مدت طولانی این قطعات را تمیز نکرده باشید، احتمالا رسوبات موجود در آب‌های مورد استفاده برای پر کردن رادیاتور باعث مسدود شدن مسیر جریان آب شده و در نهایت اختلال در سیستم خنک کننده را به دنبال خواهد داشت. برای جلوگیری از بروز چنین ایرادی بهتر است هر چند وقت یک بار اجزای سیستم خنگ کننده را تمیز کنید. برخی از مراکز تعمیرگاهی به خوبی این خدمات را ارائه می‌نمایند که هزینه خیلی زیادی نیز روی دست شما باقی نمی‌گذارد.

8- شرایط رانندگی از دلایل جوش آوردن ماشین

گاهی اوقات تمام قطعات به خوبی کار خود را انجام می‌دهند، اما فشار وارد شده به قدری زیاد است که اصلا عملکرد آنها برای خنک کردن سیستم کافی نیست. در چنین مواقعی می‌توانیم شاهد بالا بودن دمای موتور و جوش آوردن آن باشیم.

  • اگر شما برای مدت طولانی با دنده سنگین رانندگی کنید
  • اگر برای مدت طولانی در ترافیک در هوای گرم رانندگی کنید
  • اگر در جاده‌های بین شهری زمان طولانی را با سرعت بالا رانندگی کنید
  • در صورتی رانندگی طولانی در سربالایی‌ها

شرایط لازم برای افزایش دمای موتور فراهم شده و در این مواقع ممکن است حتی عملکرد طبیعی سیستم خنک کننده نیز پاسخگوی نیازهای خودرو نباشد. عملا در این شرایط باید کمی به خودرو استراحت داده و دوباره بقیه مسیر را طی نمایید.

9- ورود هوا به رادیاتور ممنوع حتی در هوای سرد

ورود هوا به مجرای سیستم خنک کننده دیگر علتی است که‌ می‌تواند باعث جوش آوردن ماشین گردد. وقتی به هر علتی این سیستم به خوبی هواگیری نشده باشد، با این چالش روبرو خواهید شد. در این مواقع آب به خوبی در مسیر خود جاری نشده و عملا نمی‌تواند باعث خنک شدن موتور شود. وقتی درپوش رادیاتور را در زمانی که ماشین داغ است بردارید، هوا وارد جریان آب شده و تا زمانی که آن را هواگیری نکنید، از خودرو استفاده ننماید. این موضوع می تواند هم علت جوش آوردن خودرو در هوای سرد و هم در هوای گرم باشد، حتی در یک رانندگی کوتاه چند دقیقه‌ای.

دلایل جوش آوردن ماشین

10- علت جوش آوردن ماشین می تواند واشرسرسیلندر باشد

حتما می‌دانید که سرسیلندر چیست و واشر سرسیلندر چرا خراب می‌شود؟ وقتی این دو قطعه با ایراد روبرو شوند، آب با روغن قاطی شده و دمای موتور به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد. یکی از نشانه‌های بروز این مشکل کم شدن سریع آب در رادیاتور است. اگر هر روز که رانندگی می‌کنید، به مقدار قابل توجهی از آب رادیاتور ماشین شما کم می‌شود، باید به این موضوع شک کنید. همچنین شنیدن صدای شبیه به باز کردن سر نوشابه در زمان برداشتن درپوش رادیاتور نیز می‌تواند نشانه این موضوع باشد.

11- شل و سفتی سوپاپ ها

چه زمانی که سوپاپ‌ها شل بسته شده باشند و چه زمانی که آنها را خیلی سفت کرده باشید، موتور خودرو برای کارکرد طبیعی خود نیاز به فشار بیشتری خواهد داشت و راندمان آن به میزان قابل توجهی کم می‌شود. در این وضعیت نیز دمای موتور به دلیل کارکرد غیرطبیعی و زیاد افزایش پیدا می‌نماید. با این حساب عدم تنظیم سوپاپ‌ها را نیز می‌توانیم علت جوش آوردن ماشین بدانیم.

12- شستشوی موتور فراموش نشود

بدنه موتور ماشین شما در معرض هوای آلوده و آلاینده‌ها قرار دارد و طبیعی است که روی بدنه و پره‌های آن گرد و غبار بنشیند. در صورتی که بدنه موتور با گرد و غبار پوشیده شود، خنک شدن آن حالت طبیعی نخواهد داشت و اگر برای مدت زمانی طولانی موتور را تمیز نکنید، این مشکل حاد شده و از جمله عوارض آن می‌توان به جوش آوردن خودرو اشاره کرد. شما تنها با یک تمیز کاری ساده می‌توانید از این چالش بزرگ در امان بمانید.

13- موتور خراب و هزار درد

وقتی موتور ایراد دارد و نمی‌تواند به خوبی عمل کند نیز باید انتظار چنین ایرادی را در آن داشته باشیم. هر چند ایرادات موتور علائم بسیار شدیدتری دارد و راحت‌تر می‌توان به آن پی برد، اما با این حال ایرادات موتوری برا می‌توان علت جوش آوردن آن نیز در نظر گرفت. در چنین مواقعی احتمالا نیاز به استفاده از خدمات حرفه‌ای برای تعمیر و ارزیابی موتور خواهید داشت.

حتی شاید لازم باشد که سری به فروشگاه لوازم یدکی خودرو خود نیز بزنید. اگر از خودروهای وارداتی استفاده می‌کنید، در آریان یدک با بهترین قیمت‌ها و در کمترین زمان ممکن آنها را در دسترس تمام کاربران ایرانی قرار داده‌ایم. برای خرید لوازم یدکی ‌ام وی‌ ام، لیفان، تویوتا و هر برند دیگری تنها کافی است با شماره‌های مندرج در سایت با همکاران ما در‌ بخش فروش تماس بگیرید.

14- مسدود بودن اگزوز

خارج نشدن مناسب آلاینده‌ها و دود از اگزوز از دیگر عواملی است که می‌تواند سبب بالا رفتن دمای موتور شود. دلایل زیادی را هم می‌توانیم برای مسدود بودن اگزوز تعریف کنیم. از تصادفات و برخورد اگزوز با کف جاده گرفته تا انسداد آن تحت تاثیر بالا رفتن طول عمر و کاهش کیفیت می‌توانند چنین مشکلی را برای ماشین شما ایجاد نمایند.

15- روغن موتور خوب بخر

روغن موتور خاصیت روان کنندگی دارد و در تمام اجزای موتوری و متحرک پخش می‌شود. در صورتی که روغن موتور کیفیت بدی داشته باشد، به خوبی با سیستم خنک کننده خنک نشده و همین ویسکوزیته بالا باعث بالا رفتن دمای اجزای متحرک ماشین نیز خواهد شد. بارها و بارها در مقالات مختلف به اهمیت بهترین زمان تعویض روغن موتور اشاره کردیم و در این باره نکات لازم را با شا در میان گذاشته‌ایم. در صورتی که دقت کافی به آن نداشته باشید، مجبور به استفاده از خدمات تعمیرات حرفه‌ای نیز خواهید شد.

16- کولر و داستان های آن

البته خیلی راغب نبودیم که این دلیل را نیز در این لیست قرار دهیم و درباره آن با شما صحبت کنیم؛ زیرا در خودروهای مدرن امروز عملا استفاده از کولر کاملا طبیعی شده و موتور خودرو راندمان بالایی دارد و با روشن شدن کولر مشکلی پیدا نمی‌کند؛ اما اگر به دنبال علت جوش آوردن پراید یا علت جوش آوردن پژو باشید، چنین دلایلی را نیز می‌توانید در چک لیست خود قرار دهید. استفاده از کولر به دلیل پایین بودن راندمان‌ بخش موتوری خودروهای داخلی، باعث کارکرد بیشتر موتور شده و می‌تواند در گرمای شدید تابستان باعث بالا رفتن دمای آن نیز گردد.

17- گیر کردن آشغال در مسیر هوای وارد شده به موتور

هم از زیر خودرو و هم از قسمت مشبک جلوی پنجره هوای تازه و خنک به موتور می‌رسد و همین هوا نیز می‌تواند در کاهش دمای آن تاثیرگذار باشد. در صورتی که اشکالی در این قسمت‌ها گیر کرده و مانع از ورود کامل هوا به ‌بخش‌های داخلی شود، می‌تواند دمای موتور را در تابستان افزایش دهد. البته چنین ایراداتی به ندرت رخ می‌دهند، اما از آنجایی که قول یک پکیج کامل برای بررسی علل بالا رفتن دمای موتور را به شما دادیم، این موارد را نیز برای شما لیست کرده‌ایم.

دلایل جوش آوردن ماشین

علت جوش آوردن ماشین در هوای سرد

اگر دقت کرده باشید، اکثر مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم، دلیلی بر بالا رفتن دمای موتور در هوای گرم و تابستان هستند. اما علت جوش آوردن ماشین در زمستان چیست و چرا در هوای سرد نیز شاهد این اتفاق در خودرو خود هستیم؟ برخی از دلایل بالا می‌توانند علت جوش آوردن ماشین در هوای سرد باشند. به عنوان مثال وقتی:
آب در رادیاتور خودرو شما کم باشد

  • نشتی در سیستم خنک کننده
  • استفاده از ضد یخ نامناسب
  • خرابی واتر پمپ
  • خراب شدن فن رادیاتور
  • مسدود شدن مسیر جریان آب در سیستم

علت جوش آوردن ماشین در حالت درجا

علت جوش آوردن ماشین در حالت درجا را نیز می‌توانیم در موارد بالا جستجو کنیم. مواردی مانند کمبود آب در رادیاتور، فشار بالا در ترافیک و مواردی از این دست می‌توانند باعث بالا رفتن دمای موتور خودرو در حالت درجا نیز شوند. اگر در حالت درجا متوجه شدید که آمپر خودرو شما به میزان قابل توجهی افزایش یافته، هر چه سریعتر باید برای رفع ایراد اقدام کنید.

به صورت طبیعی آمپر خودرو نباید از خط وسط بیشتر شود. در این صورت دمای موتور بالا رفته و نیاز به عیب یابی دارد. البته عدد استاندارد آن بسته به سن و مدل خودرو متفاوت خواهد بود و خیلی نمی‌توانیم عدد تقریبی را برای تمام ماشین‌ها متذکر شویم.

موقع جوش آوردن ماشین چه کنیم

خوب حالا به فرض اینکه موتور در جاده جوش آورده و شما علائم این جوش آوردن را مشاهده می‌کنید. حالا چه باید کرد؟ اینکه موقع جوش آوردن ماشین چه کنیم از چند جهت حائز اهمیت است. در وهله اول باید متذکر شویم که اقدامات لازم در هنگام جوش آوردن خودرو نه فقط برای تعمیر و به راه انداختن دوباره آن، بلکه برای جلوگیری از ایرادات بیشتر و بزرگ‌تر نیز اهمیت پیدا می‌نمایند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که این اقدامات را مو به مو انجام داده و هرگز سعی نکنید که از تصمیم‌های فوری برای تعمیر ماشین در این وضعیت استفاده کنید.

  • یکی از اقدامات لازم در هنگام جوش آوردن خودرو خاموش کردن کولر است. کولر همان طور که اشاره کردیم می‌تواند دلیلی بر افزایش دمای موتور باشد و با خاموش کردن آن فشار وارد شده به موتور کمتر خواهد شد.
  • همچنین از دیگر اقدامات لازم در هنگام جوش آوردن خودرو می‌توانیم به استفاده از دنده خلاص در ترافیک اشاره کنیم. وقتی ماشین برای مدت طولانی در حالت دنده قرار داشته و حرکت زیادی نداشته باشد، دمای موتور به میزان قابل توجهی زیاد خواهد شد.
  • سعی کنید ماشین را در جایی ایمن پارک کنید و کمی به آن استراحت بدهید. البته توقف شما باید با سرعت آرامی باشد.
  • همچنین روشن کردن بخاری از دیگر عواملی است که می‌تواند باعث خنک‌تر شدن سریعتر موتور گردد.
  • نکته مهم اینجاست که نباید ماشین را خاموش کنید؛ زیرا در این صورت فن از کار افتاده و موتور به این زودی‌ها خنک نمی‌شود. همین موضوع می‌تواند دلیلی برای خراب شدن بسیاری از قطعات در آن نیز گردد.
  • کاپوت را بالا بزنید تا هوا به خوبی در ‌بخش داخلی در جریان باشد.
  • از ریختن آب به روی موتور خودداری کرده و همچنین سعی در باز کردن درپوش رادیاتور هم نداشته باشید.
  • بعد از اینکه موتور به خوبی خنک شد، کمی به رادیاتور آن آب اضافه کنید.
  • حالا به خوبی می‌دانیم که موقع جوش آوردن ماشین چه کنیم. در صورتی که هر یک از این موارد را جدی نگیریم، احتمالا باید سر کیسه را برای خرید لوازم یدکی بزرگ و گران قیمت ماشین خود نیز شل کنیم.