اقتصادی و کار راه‌انداز. معرفی لیفان X60 را می‌توان با این کلمات آغاز کرد. البته که مشخصات لیفان X60 به نظر برای یک کراس اوور پایین‌رده در بازار ایران خوب است و خیلی حس اینکه سوار یک خودرو قدیمی که تولید آن متوقف شده را نخواهید داشت. حتی معایب لیفان X60 هم باعث نشده تا در بازار خودروهای دست دوم چیزی از ارزش‌های آن کم شود. به هر حال خرید یک کراس اوور شهری با قیمت ارزان در گیرودار افزایش‌های شدید قیمت خودرو در ایران چندان هم کار راحتی نیست و ایکس 60 از معدود گزینه‌هایی است که چنین دسترسی را به کاربران می‌دهد.

روزی روزگاری در ایران، خودروهای MVM و لیفان تبدیل به مدل‌های بسیار جذابی شدند و واردات انواع سواری و کراس اوورهای این برندها در دستور کار خودروسازان داخلی قرار گرفت. حتی شرایط برای خرید لوازم یدکی این دست از ماشین‌ها نیز مشابه با شرایط دسترسی به قطعات یدکی خودروهای داخلی در ایران فراهم شد. با مرور زمان اما واردات خودروهای بهتر و مجهزتر، مسیر خرید کاربران ایرانی را تغییر داد و اکنون مدل‌هایی مانند لیفان ایکس 60 و رقیب آن ام وی ام ایکس 33 بیشتر خودروهای پایین‌رده هستند که استقبال از آنها نسبت به قدیم به دشت کاهش پیدا کرده است.

در آریان یدک به عنوان وارد کننده مستقیم لوازم یدکی لیفان و البته سایر خودروهای خارجی، سعی داریم تا در کنار ارائه این خدمات، نکات لازم برای شناخت هرچه بهتر این خودروها را نیز در اختیار کاربران خود قرار دهیم. در همین راستا و بعد از معرفی کراس اوورهای جذابی مانند جک S3 و S5 حالا نوبت به بررسی شرایط یکی از کراس اوورهای پایین‌رده و ارزان قیمت بازار ایران یعنی لیفان ایکس 60 رسیده است. با ما تا انتهای معرفی لیفان X60 همراه بمانید.

معرفی لیفان X60

یک بار در مقاله معرفی جک S5 اشاره کردیم که بسیاری از کراس اوورهای جذاب و میان‌رده چینی در بازار ایران، محبوبیت خود را مدیون جک هستند، اما این محبوبیت برای مدل‌هایی مانند X60 لیفان و کراس اوورهای ام وی ام از قبل وجود داشته است. کرمان موتور سال‌ها قبل از واردات بسیاری از کراس‌های اوورهای محبوب امروز بازار ایران، یعنی در اوایل دهه 90، در سال 1391 بود که بعد از تجربه موفق و شیرین در عرضه ام وی ام X33 اقدام به مونتاژ یکی از تولیدات لیفان در ایران با عنوان لیفان ایکس 60 نمود. کراس اووری که همه چیز در آن اقتصادی شده و خبری از هیچ زرق‌و‌برق اضافی نیست.

شاید اگر بخواهیم مثال مشابهی برای لیفان ایکس 60 در بازار موبایل بزنیم، باید آن را به اولین نسل از گوشی‌های لمسی در ایران نسبت بدهیم که هر چند نسبت به گوشی‌های قدیمی گوشت‌کوب شرایط بهتری داشتند، اما امروزه دیگر خیلی‌ها سراغ آنها نمی‌روند. خودرویی که هر چند از نظر فنی شرایط مناسبی دارد، اما با سلیقه کاربر امروز که بیشتر دنبال خودروهایی با آپشن‌های جذاب و تجهیزات به روز هستند، سازگار نیست. تنها قیمت لیفان X60 و ارزان بودن آن مزیتی بزرگ شده تا خریداران ایرانی در بازار به دنبال انتخاب آن باشند.

کرمان موتور در سال 1391 نمونه اولیه این خودرو را در مدل دستی و سپس در سال 1395 نیز نمونه دنده اتومات آن را وارد بازار کرد که البته به دلیل تجهیزات و امکانات رفاهی بهتر و بیشتر، محبوب‌تر هم شد. در ادامه البته هر دو مدل X60 را به شما معرفی کرده و مشخصات لیفان ایکس 60 را در همه ابعاد و ویژگی‌ها بررسی خواهیم نمود.

معرفی لیفان X60

مشخصات لیفان X60 دنده ای

شاید اگر بخواهیم مقایسه‌ای میان مشخصات لیفان X60 با مشخصات جک S3 داشته باشیم، خیلی راحت می‌توان به این نتیجه رسید که هدف اصلی لیفان و کرمان موتور از عرضه این خودرو، دوقبضه کردن بازار کراس اوورهای ارزان قیمت است که اتفاقا در آن سال‌ها در این امر موفق هم ظاهر شدند. در سال 1391 عرضه خودرو X60 با مدل دنده ای آن آغاز شد. با توجه به ظاهری جذاب و شباهت‌هایی که میان آن با برخی خودروهای کره‌ای مانند سانتافه وجود داشت، استقبال بالایی را نیز از آن شاهد بودیم. بیایید با هم بررسی کنیم که مالکین X60 در این سال‌ها دست روی چه خودرویی می‌گذاشتند و مشخصات لیفان X60 آیا در حد و اندازه یک کراس اوور شهری بوده یا خیر.

  • سال طراحی: 2011
  • کشور سازنده: چین
  • پیشرانه: 4 سیلندر 16 سوپاپه
  • حجم موتور: 1794 سی‌سی
  • حداکثر توان موتور: 131 اسب بخار
  • حداکثر گشتاور موتور: 168 نیوتن‌متر
  • گیربکس: 5 دنده دستی
  • حداکثر سرعت: 170 کیلومتر بر ساعت
  • شتاب 0 تا 100: 13 ثانیه
  • مصرف سوخت ترکیبی: 8.2 لیتر در 100 کیلومتر
  • استاندارد آلایندگی: یورو 3

امکانات:

  • کیسه هوای راننده و سرنشین
  • ترمزهای عقب و جلو دیسکی
  • سیستم کولر و تهویه مطبوع
  • آینه‌های جانبی برقی
  • فرمان هیدرولیکی
  • سیستم تنظیم چراغ‌ها
  • برف‌پاک‌کن عقب
  • پرده شیشه عقب

مشخصات لیفان X60 دنده ای

مشخصات لیفان X60 اتوماتیک

در سال 1395 در پی بالا رفتن جذابیت‌های خودروهای دنده اتومات در ایران، شاهد رونمایی از مدل اتومات X60 در ایران توسط کرمان موتور هم بودیم. البته در کنار اتومات شدن گیربکس، تغییراتی هم در ظاهر و امکانات آن ایجاد شد تا یارای رقابت با خودروهای به روزتر را داشته باشد. در مدل دنده اتومات تفاوت‌های خیلی بارزی را در مشخصات فنی با مدل دنده‌ای شاهد نیستیم. همان پیشرانه با همان قدرت و توان در مدل اتومات نیز میزبان کاربران بود. در این مدل فقط یک جعبه دنده CVT دو حالته جایگزین گیربکس دستی مدل قبلی شده بود.

همچنان مشخصات لیفان X60 اتوماتیک نشان از این دارد که شتاب 0 تا 100 مدل جدیدتر افت هم داشته و به 14.5 ثانیه رسیده است. مصرف سوخت بالاتری را نیز برای آن شاهد هستیم. البته با اضافه شدن امکاناتی مانند سانروف دو حالته برقی، مه‌شکن جلو و عقب و صندلی‌های چرمی، جذابیت‌های ظاهری بیشتری را در مدل اتومات X60 شاهد خواهید بود.

مشخصات فنی لیفان X6

قبل از اینکه مشخصات لیفان X60 را در بخش موتوری و فنی مرور کنیم، لازم به یادآوری است که تولید این خودرو در سال 1397 کاملا قطع شده و دیگر خبری از تولید مدل‌های جدید آن تاکنون نبوده است. بنابراین ما در حال بررسی مشخصات فنی خودرویی هستیم که از زمان تولید آخرین مدل آن بیش از 5 سال می‌گذرد و در طول این سال‌ها همیشه رقبای مسلح‌تر و به روزتری نیز برای آن عرضه شده است.

استفاده از یک پیشرانه 4 سیلندر 16 سوپاپه با حجم 1.8 لیتری باعث شده تا خودرویی با قدرت فنی مناسب را در X60 شاهد باشیم. این پیشرانه در بهترین شرایط خود می‌تواند قدرت 131 اسب بخاری را تولید کند. این توان در 6000 دور در دقیقه تولید خواهد شد و حداکثر توان گشتاوری آن نیز در 4200 دور در دقیقه به 168 نیوتن متر می‌رسد. از نظر توان و قدرت یک خودرو میان‌رده را شاهد هستیم.

با این حساب نباید فراموش کرد که X60 تنها یک خودرو کراس اوور جذاب برای مسافت‌های داخل شهری و بین شهری با جاده‌های مناسب است و استفاده از آن در جاده‌های ناهموار و سخت ممکن است باعث بروز مشکلاتی هم برای خود سرنشینان و هم برای موتور این خودرو شود. گیربکس آن نیز تحمل فشار خیلی زیاد را نخواهد داشت و این موضوع را می‌توانیم به عنوان یک هشدار برای حفظ و نگهداری ایمن و هر چه بهتر X60 در نظر بگیریم.

بررسی طراحی ظاهری لیفان ایکس 60

نوبت به بررسی و معرفی لیفان X60 در نمای ظاهری داخلی و بیرونی می‌رسد. نکته‌ای که این روزها بیشتر از گذشته مورد توجه کاربران ایرانی قرار گرفته و عملا خودروهایی که از نظر ظاهر جذاب نباشند، از سبد خرید ایرانی‌ها خارج خواهند شد. حتی اگر مشخصات لیفان X60 خیلی هم بالاتر بود، عدم طراحی بهینه و زیبا می‌توانست مشکل بزرگی برای آن ر بازار باشد که خوشبختانه این خودرو از این نظر نمره قبولی دارد.

در نمای ظاهری با نگاه کردن به X60 یک خودرو خیلی جذاب و لاکچری اروپایی یا ژاپنی را مشاهده نمی‌کنید. در طراحی آن همه چیز کاملا معمولی، اما دلنشین طراحی شده و قرار هم نیست که خیلی از آن بدتان بیاید. شباهت‌های ظاهری اندکی را در طراحی بدنه آن با سانتافه شاهد هستیم. در قسمت جلو استفاده از خطوط حجم دهنده باعث شده تا نمای تقریبا نیمه اسپرتی را در آن شاهد باشیم. فرم چراغ‌ها در عقب و جلو نیز هر چند یک طراحی قدیمی دارد، اما به اندازه کافی جذاب هستند.

در نمای داخلی X60 از تویوتا راوفور الهام گرفته شده است. وجود این همه شباهت در بخش داخلی دو خودرو خیلی هم اتفاقی نیست. البته لیفان فقط سعی کرده تا همان طراحی داخلی را در X60 رقم بزند. وگرنه از نظر کیفیت متریال به کار گرفته شده حتی نمی‌توانیم راوفور و X60 را در یک ترازو قرار دهید تا چه برسد به مقایسه آنها.

سلیقه کاربران ایرانی در طول سال‌های اخیر بسیار عوض شده و عملا با ورود به فضای داخلی X60 خیلی نباید انتظار مشاهده‌ی ظاهر جذاب را داشته باشید. همه چیز در آن معمولی و مربوط به بیش از 1 دهه قبل است. شاید خودتان اگر آستین بالا زده و با وسایل تزئینی بتوانید زیبایی‌های بیشتری را برای آن ایجاد کنید تا نشستن در این خودرو قدیمی برای شما جذاب‌تر به نظر برسد.

مشخصات لیفان X60 اتوماتیک

تجربه رانندگی با لیفان X60

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در معرفی لیفان X60 باید بررسی کنیم، تجربه رانندگی با آن است. این خودرو چه در مدل دستی و چه در مدل اتومات، کیفیت رانندگی خوبی را در فضای داخل شهر ایجاد می‌کند. خبری از کوبش‌های شدید مخصوصا در چاله‌ها و ارتفاعات عظیم سرعت‌گیرهای شهرهای ایران در این ماشین نخواهد بود. از این گذشته در صورت استفاده از مدل اتومات نیز می‌توان یک رانندگی بی‌دغدغه‌تر را در ترافیک‌های تمام نشدنی شهرهای ایران سپری کنید.

X60 در بهترین شرایط ممکن به سرعت 170 کیلومتر بر ساعت خواهد رسید که این عدد حتی از بسیاری از خودروهای داخلی نیز کمتر است. البته همان بهتر که در بازار ایران شاهد خودورهایی با حداکثر سرعت کم باشیم. خطرات کمتر و تصادفات کمتری از این بابت در معرض کاربران ایرانی قرار خواهد گرفت و این موضوع باعث مسرت همه ما خواهد بود. عاشقان شتاب‌های سریع هم خیلی نمی‌توانند روی X60 حساب کنند. مشخصات لیفان X60 نشان از این دارد که این خودرو در مدل دنده‌ای شتاب 13 ثانیه‌ای و در مدل اتومات شتاب 14.5 ثانیه‌ای دارد. اعداد بسیار ضعیف و معمولی هستند.

استفاده از یک باک 55 لیتری باعث شده تا بتوان مسافت قابل توجهی را با X60 رانندگی کرد، اما از آن طرف مصرف سوخت ترکیبی 8.2 لیتری در هر 100 کیلومتر نشان از این دارد که با یک کراس اوور پرمصرف روبرو هستیم. در نهایت از نظر تجربه رانندگی باید شرایط را برای X60 مطلوب معرفی کنیم، اگر از این خودرو در همان کاربردهای معمول استفاده کرده و البته در حفظ و نگهداری آن اهتمام بالایی داشته باشید.

امکانات لیفان X60

اگر با این ایده که قرار است یک خودرو چینی با امکانات رفاهی جذاب را بخرید وارد این مقاله و شناخت مشخصات لیفان X60 شده‌اید، خیلی نتیجه عالی را در اختیار نخواهید داشت. البته در مدل اتومات X60 شاهد شرایط خوبی از نظر امکانات هستیم و نمره قبولی را برای این کراس اوور چینی در نظر خواهیم گرفت. در مدل دنده‌ای، تنها جذابیت X60 کراس اوور بودن آن است که برای علاقمندان به این کلاس بدنه مناسب خواهد بود. در مدل اتومات اما امکانات تقریباً مناسبی در دسترس شما قرار خواهد گرفت.

  • استفاده از سانروف برقی دو حالته با شیشه چاپ سیلک برای جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید
  • آینه‌های برقی
  • 2 عدد کیسه هوا
  • ترمزهای جلو دیسکی خنک شونده
  • ترمز ABS چهار کاناله
  • قفل ایمنی کودک
  • صفحه نمایش 7 اینچی
  • تنظیم 4 حالته صندلی راننده
  • مه شکن‌های عقب و جلو
  • آینه‌های جانبی راهنمادار
  • سنسور نور
  • روکش چرمی

در صورتی که این آپشن‌ها و امکانات برای یک خودرو ارزان قیمت و اقتصادی برای شما کافی است، می‌توانید X60 را یک خودرو با امکانات مناسب تعریف کنید که البته مقایسه آن با رقبای هم‌رده نشان از همین موضوع برای آن دارد. ولی اگر به فکر خرید خودرویی با جذابیت‌های رفاهی بیشتر هستید، احتمالا باید هزینه‌های بیشتری را صرف خرید خودرو کنید.

دسترسی به لوازم یدکی

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های کاربران ایرانی در زمان خرید خودروهای خارجی شرایط دسترسی به لوازم یدکی آنها است. در معرفی لیفان X60 باید به این موضوع مهم نیز بپردازیم. لوازم یدکی لیفان X60  در حال حاضر توسط شرکت‌های مختلفی از بازار چین وارد می‌شود. البته نه اینکه وفور نعمت را برای آن شاهد باشیم، اما به هر حال کمبودهای خیلی اساسی را نیز در این باره شاهد نخواهید بود. با کمی جستجو می‌توانید تمام قطعات یدکی X60 را در بازار پیدا کرده و به عنوان جایگزین روی خودرو خود استفاده کنید.

در فروشگاه آریان یدک وارد کننده مستقیم لوازم لیفان ایکس 60 برای کاربران ایرانی هستیم. این قطعات با کیفیت تضمین شده و قیمت رقابتی به دست شما عزیزان خواهد رسید. تجربه بیش از 15 ساله ما در بازار لوازم یدکی خودروهای دست دوم باعث شده تا در حال حاضر با دغدغه‌های اصلی مالکین خودروهایی مانند X60 آشنا باشیم و همین مهم نیز دلیلی بر این شده تا همه امکانات و قطعات لازم را برای شما فراهم آوریم. در هر جایی از ایران که هستید، می‌توانید قطعات یدکی لیفان ایکس 60 را از آریان یدک سفارش داده و در کمترین زمان ممکن آنها را در دسترس داشته باشید.

مشخصات لیفان X60

معایب لیفان X60

معرفی مشخصات لیفان X60 را با ارزیابی معایب  این ماشین ادامه می‌دهیم. شناخت معایب لیفان X60 البته برای خریداران این خودرو رد بازار خودروهای دست دوم اهمیت بسیار زیادی دارد. البته که قرار نیست معایب لیفان X60 را در مقایسه با خودروهایی مانند جک S5 یا حتی S3 برای شما مرور کنیم. بلکه بررسی معایب آن باید در یک مقایسه معقول با خودروهای هم رده انجام پذیرد. بر این اساس مهم‌ترین معایب آن را می‌توانیم در موارد زیر خلاصه کنیم.

  • نمای داخلی قدیمی و خسته کننده
  • توقف تولید
  • وجود لوازم یدکی بی‌کیفیت در بازار
  • حداکثر سرعت و شاب پایین
  • رونق کم در بازار خودروهای دست دوم
  • امکانات رفاهی کم
  • استهلاک بالا

دقت کنید که نه فقط X60 بلکه هر خودرو دیگری بعد از توقف تولید و گذر چندین سال از آخرین مدل عرضه شده، دیگر نمی‌تواند کیفیت بالایی را برای مشتریان ایجاد کند. شاید اگر X60 امروز با هزینه‌های کم و برای بازار خودروهای پایین رده تولید می‌شد، شرایط بهتری نسبت به آن سال‌ها داشت، اما به هر حال معایب لیفان X60 نشان از یک خودرو قدیمی را دارد.

مزایا لیفان X60

بررسی مشخصات لیفان ایکس 60 را با ارزیابی مزیت‌های آن ادامه می‌دهیم. البته صحبت کردن درباره مزیت‌های یک خودرو قدیمی خیلی سخت است. خودرویی که همان زمان هم بیشتر به دلیل قیمت ارزان مورد توجه قرار گرفته بعد از 1 دهه چه مزیت‌هایی می‌تواند برای کاربران آگاه امروزی داشته باشد؟ بیایید تا درباره مزیت‌های X60 سخت گیری کمتری داشته باشیم و آن را با مدل‌های امروزی مقایسه نکنیم. در این صورت می‌توان مزیت‌های زیر را برای آن در نظر گرفت.

  • با خرید X60 عملا شما با قیمت ارزان و اقتصادی به یک کراس اوور خارجی دسترسی پیدا می‌کنید. چی از این بهتر!
  • پیشرانه مورد استفاده روی X60 کیفیت مطلوبی داشته و هنوز هم قدرت مناسبی را برای رانندگی در جاده‌های صاف ایجاد می‌نماید.
  • از نظر ظاهر بیرونی هم شرایط خوبی را می‌توانیم برای X60 در نظر بگیریم.
  • البته امکانات رفاهی مناسبی را هم در مدل اتومات آن می‌توان در نظر گرفت.
  • قیمت لوازم یدکی عرضه شده برای لیفان ایکس 60 هم به نسبت بسیاری از خودروهای خارجی بهینه است و این مهم می‌تواند هزینه‌های نگهداری از این خودرو را تا حد زیادی کاهش دهد.

اگر این مزیت‌ها چندان برای شما جذاب نبودند، بیشتر به دلیل قدیمی بودن X60 است. خودرویی که شاید به دلیل آزاد شدن واردات خودروهای دست دوم خارجی در چند سال آینده استقبال به مراتب کمتری هم نسبت به شرایط کنونی پیدا نماید.

معایب لیفان X60

قیمت لیفان X60

قیمت لیفان X60 الان با الان بسیار متفاوت است. البته کاملا شر م‌آور است که خودرویی با قدمت بیش از 1 دهه و با کارکردهای بالای 100 هزار کیلومتر در بازار، به قیمت بیش از نیم میلیارد رسیده و حتی برای خرید آن نیاز به پرداخت هزینه‌هایی برابر یا بیشتر از بسیاری از خودروهای صفر داخلی هستیم. شاید اگر قرار بر خرید یک خودرو آلمانی با این قیمت بود، خیلی دلمان هم نمی‌سوخت، اما قیمت لیفان X60 همین الان به بالای 500 میلیون تومان رسیده و ادامه‌دار شدن افزایش قیمت‌ها در بازار ممکن است این عدد را باز هم بالاتر ببرد.

مدل‌های سال 1397 اتومات X60 گران‌ترین مدل‌های آن هستند. البته مدل‌های پایین‌تر مانند تولیدات سال 1392 نیز با قیمت‌های بالای 450 میلیون تومان در بازار عرضه می‌شوند. این قیمت‌ها برای خودروهایی با کارکرد نزدیک به 100 هزار کیلومتر است و در صورتی که خودرویی با کارکرد کمتر پیدا کردید، باید بودجه بیشتری هم برای خرید در نظر بگیرید. البته نکات زیادی در زمان خرید خودرو در بازار خودروهای دست دوم وجود دارد که باید به همه آنها دقت کافی داشته باشید تا مبادا خودرو خریداری شده شما، مشکلات فنی زیادی داشته و امکان استفاده از آن برای شما وجود نداشته باشد.

جمع‌بندی

خرید خودرو در ایران نیاز به حل معماهای عجیب و غریبی دارد. از یک طرف باید نگران کیفیت فنی پایین خودروها باشی و از طرف دیگر نیز می‌بایست شرایط خرید لوازم یدکی را برای آن دنبال کنیم. در مجموع با توجه به همه شرایط موجود، لیفان ایکس 60 را خودرو خیلی ایده‌آلی برای خرید نمی‌بینیم، اما در رده قیمتی که دارد، می‌توان روی آن حساب کرد. به هر حال توصیه به خرید خودرویی که سال‌ها از آخرین مدل تولید شده آن می‌گذرد، اصلا حرفه‌ای نیست و چنین قصدی را نیز در آریان یدک نداریم؛ اما به هر حال بودجه در دسترس شما در این تصمیم‌گیری اهمیت زیادی خواهد داشت.

البته نکته مهم اینجاست که در صورت به‌روز بودن زمان تولید X60 حتی با همین مشخصات و کیفیت و ادامه‌دار بودن عرضه آن، شرایط قابل قبولی را برای آن متصور بودیم و حتی خرید آن نیز چندان غیرمنطقی به نظر نمی‌رسید، زیرا کیفیت فنی و نمای بیرونی تقریبا خوبی را در آن شاهد هستیم.

در انتها باید یادآوری کنیم که شما می‌توانید لوازم یدکی X60 و سایر مدل‌های لیفان را با تضمین کیفیت و قیمت رقابتی از آریان یک بخرید. ارسال سریع در تهران شهرستان و ارائه گارانتی‌های لازم از بابت کیفیت مزیت‌های دیگری هستند که در این خرید در دسترس شما خواهند بود.