مقایسه 207 با دنا پلاس از این جهت اهمیت دارد که این روزها هر دو خودرو با قیمت‌های نزدیک به هم خرید و فروش می‌شوند و از این گذشته گوشه‌ای از سبد خانواده‌ها را نیز به خود اختصاص داده‌اند. اینکه دنا پلاس بخرم یا 207 سوال بسیار خوبی است و پاسخ خوبی هم دارد که قرار است در این مقاله مفصل به آن بپردازیم. 207 با ظاهری هاچبک در برابر دنا پلاس که ابعاد بزرگتری داشته و یک سدان محبوب در بازار ایران است. مقایسه دنا پلاس و پژو 207 اتوماتیک را نیز در برنامه این مقاله خواهیم داشت تا در نهایت یک دید کاملا حرفه‌ای نسبت به این دو ماشین پیدا کنید.

ماشین‌های ایرانی چه در بحث موتوری یا طراحی ظاهری و چه در بحث کیفیت لوازم یدکی فاصله زیادی با خودروهای خارجی دارند، در این بین کاربران ایرانی روی دو خودرو پژو 207 و دنا پلاس حساب ویژه‌تری داشته و این دو را در سبد لوکس‌های ایرانی قرار داده‌اند. البته خودروهای دیگری مانند تارا را نیز می‌توان در مقایسه 207 با دنا پلاس شرکت داد که حتما در آینده برای آن اقدام خواهیم کرد. در نهایت بسته به هدفی که از خرید ماشین دارید، انتخاب میان 207 و دنا پلاس برای شما پاسخ متفاوتی خواهد داشت. از این رو سعی می‌کنیم تا جنبه‌های مختلف این دو خودرو جذاب را با هم بررسی نموده و برای تمام سناریوهای پیش رو برای خرید پاسخی داشته باشیم.

مقایسه 207 با دنا پلاس

مقایسه 207 با دنا پلاس را باید با بررسی مشخصات دو خودروی تولیدی ایران‌خودرو آغاز کنیم. البته شایان ذکر است که هر دو خودرو دارای پلتفرم‌های قدیمی هستند. در تولید 207 همان شاسی فیس لیفت شده 206 استفاده شده و‌ بخش فنی آن نیز مطابق با شرایط 206 تیپ 5 است و پلتفرم اصلی دنا پلاس هم همان پلتفرم پژو 405 است که ایران‌خودرو در طول این سال‌ها در مدل‌های بسیار متنوعی این پلتفرم را استفاده کرده و هر بار نیز با فروش و استقبال بالایی روبرو شده است.

احتمالا یکی از اصلی‌ترین سوژه‌های خنده کارمندان کمپانی پژو فرانسه بررسی همین تولیدات ایران خودرو از روی مدل‌های سال‌های 2001 تا 2007 آنها است که این روزها به عنوان خودروهای لوکس در بازار ایران عرضه شده‌اند. حق هم دارند؛ اما نکته جالب اینجاست که همین دو خودرو را می‌توانیم گل سرسبد تولیدات داخلی نیز بدانیم. هر دو هم از نظر فنی و هم از نظر طراحی ظاهری یک سر و گردن بالاتر از خودروهای ایرانی هستند. البته خودروهای تولید داخلی، نه مونتاژهای کرمان موتور و بهمن!

مشخصات پژو 207

مقایسه دنا پلاس با پژو 207 را با بررسی مشخصات 207 ادامه می‌دهیم. ایران خودرو در طول این چند سال تنوع بالایی از این خودرو را وارد بازار کرده است. البته هر چند همه چیز آن دقیقا مشابه با 206 تیپ 5 است، اما در طراحی ظاهری، خلاقیت‌های ایران‌خودرو رونمایی شده است. در‌ بخش فنی دقیقا مشابه با 206 تیپ 5 این خودرو در دو مدل دنده دستی و اتوماتیک روانه بازار شده که ایران خودرو برای هر دو نوع گیربکس دو مدل ساده و سقف شیشه‌ای را ارائه کرده است. همچنین تنوع طراحی مانند 207 سقف قرمز را نیز در طراحی آن شاهد هستیم. لازم به توضیح است که این خودرو با موتور tu3 نیز وارد بازار شده، اما در حال حاضر ما در حال بررسی نمونه آن با موتور tu5 با دنا پلاس هستیم که طرفداران بیشتری داشته و کیفیت بالاتری نیز در ‌بخش موتوری دارد.

پژو 207 در ایران برای اولین بار در سال 1389 روانه بازار شد که در آن سال از نظر ظاهر تفاوت زیادی با 206 نداشت. از سال 1389 تا 1391 فروش بالایی را برای آن شاهد نبودیم و در همین راستا تولید آن نیز متوقف شد. از سال 1395 ایران خودرو دوباره نسخه فیس لیفت شده این خودرو را تولید و روانه بازار کرد که در حال حاضر همان نسخه در بازار عرضه می‌شود. در این بین مدل‌های مختلف 207 از نظر آپشن‌ها و امکانات رفاهی تفاوت‌هایی با هم دارند، اما قدرت پیشرانه در تمام آنها یکسان است. در ادامه مشخصات این خودرو را مرور می‌کنیم.

  • سال طراحی: 2007
  • کلاس: هاچ بک
  • پیشرانه: 4 سیلندر 16 سوپاپ
  • حجم موتور: 1600 سی‌سی
  • حداکثر توان موتور: 105 اسب بخار
  • گیربکس: 5 دنده دستی یا اتوماتیک 4 سرعته
  • حداکثر سرعت: 196 کیلومتر بر ساعت
  • شتاب 0 تا 100: 9.6 ثانیه
  • مصرف سوخت ترکیبی: 6.4 لیتر در هر 100 کیلومتر
  • حجم باک: 50 لیتر
  • استاندارد آلایندگی: یورو 3

امکانات:

  • کیسه هوا راننده و سرنشین
  • دکمه‌های کنترلی روی فرمان
  • تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو
  • فرمان هیدرولیک
  • تنظیم سرعت برف پاک‌کن با سرعت خودرو
  • سقف شیشه‌ای

مقایسه 207 با دنا پلاس

مشخصات دنا پلاس

مقایسه پژو 207 و دنا پلاس را با بررسی مشخصات خودرو دنا پلاس ادامه می‌دهیم. دنا پلاس نیز داستان مشابهی با 207 داشته و برای اولین بار از این خودرو در سال 1395 رونمایی شده است. همانطور که در بالا اشاره کردیم، ایران خودرو برای طراحی این مدل از تولیدات خود از همان پلتفرم محبوب پژو 405 استفاده کرده و فقط تمام تلاش خود را برای ارائه یک طراحی جدید از آن داشته است. البته هر چند نمی‌توان آن را با تولیدات خارجی مقایسه کرد، اما به هر حال در میان تولیدات داخلی می‌توانیم آن را نمونه ایده‌آلی در نظر بگیریم.

دنا پلاس در ابتدا با گیربکس معمولی روانه بازار شد. 1 سال بعد، ایران‌خودرو نمونه توربوشارژ آن را نیز وارد بازار کرد و در سال 1399 نسخه توربوشارژ دنده اتوماتیک آن نیز تولید و عرضه شد. در حال حاضر هم سه کلاس از این خودرو در بازار در دسترس هستند و علاقمندان می‌توانند بسته به بودجه در دسترس و تحقیقات خود یکی از آنها را انتخاب نمایند. در ادامه مشخصات دنا پلاس را با هم مرور می‌کنیم.

  • سال طراحی: 1395
  • کلاس: سدان
  • پیشرانه: 4 سیلندر 16 سوپاپ
  • حجم موتور: 1646 سی‌سی
  • حداکثر توان موتور: 115 اسب بخار
  • گیربکس: 5 دنده دستی
  • حداکثر سرعت: 189 کیلومتر بر ساعت
  • شتاب 0 تا 100: 13.5 ثانیه
  • مصرف سوخت ترکیبی: 7.74 لیتر در هر 100 کیلومتر
  • حجم باک: 60 لیتر
  • استاندارد آلایندگی: یورو 4

امکانات:

  • کیسه هوا راننده و سرنشین و جانبی
  • دکمه‌های کنترلی روی فرمان
  • کروز کنترل
  • سانروف
  • 4 ترمز دیسکی

دنا پلاس بخرم یا 207

مقایسه دنا پلاس با 207 در بخش فنی

در اولین قدم باید سراغ مقایسه دنا پلاس با پژو 207 در بخش فنی برویم. احتمالا با بررسی مشخصات آنها متوجه شدید که در بخش فنی آنها تفاوت‌هایی وجود دارد. 207 هم در مدل‌های دنده‌ای و هم در مدل اتوماتیک با یک موتور TU5 روانه بازار شده که محبوب‌ترین موتور بازار خودرو ایران نیز محسوب می‌شود. در مقایسه شاهین با پژو پارس tu5 برخی از مزیت‌های این موتور را با هم مرور کردیم. موتوری که کیفیت فنی آن برای تمام کاربران ایرانی مشخص است. هر چند سابقه تولید آن حتی به قرن گذشته در شرکت سیتروئن برمی‌گردد، اما به هر حال روی مدل‌های ایران‌خودرو با شرایط خوبی روبرو شده است.

جذابیت‌های tu5 باعث شده تا حتی سایپا نیز به فکر استفاده از نمونه مشابه این موتور بر روی خودروهای خود بیفتد. همانطور که در مقایسه تیبا با ساینا و کوییک اشاره کردیم، سایپا نیز قصد دارد تا از موتوری مشابه با tu5 در این خودروها در آینده استفاده نماید. موتوری که قدرت 105 اسب بخاری را بری 207 به ارمغان آورده و شتاب خوبی را نیز برای آن ایجاد کرده است. از نظر چالاکی، 207 یک سروگردن بالاتر از دنا پلاس است، حتی حداکثر سرعت این خودرو نیز بیشتر از دنا پلاس است که خیلی روی آن مانور نمی‌دهیم.

در آن سو در موتور دنا پلاس از پیشرانه EF7 استفاده شده که یک پیشرانه ملی است و قبلا قدرت خود را بر روی سمند و برادرهای دو قلوی آن نشان داده است. موتوری که حداکثر توان 113 اسب بخاری را برای دنا پلاس ایجاد نموده و از این نظر برتری را برای این خودرو نسبت به 207 ایجاد می‌نماید. البته در مدل‌های توربو این قدرت به 150 اسب بخار هم می‌رسد که عملا انتخاب را برای کاربران نیز ساده‌تر می‌نماید.

دنا پلاس با وجود داشتن پیشرانه‌ای با قدرت بالاتر، از نظر چالاکی و شتاب، شرایط ضعیف‌تری نسبت به 207 دارد. شتاب 0 تا 100 آن به 13.5 ثانیه می‌رسد. پس اگر قصد شرکت در مسابقات اتومبیل‌رانی را دارید، 207 گزینه مناسبی برای شما خواهد بود، اما در جاده‌هایی که رانندگی در آنها کمی سخت‌تر است، بهتر است سراغ دنا پلاس بروید.

مقایسه پژو 207 با دنا پلاس در تجربه رانندگی

تجربه رانندگی در واقع معیاری برای ارزیابی همزمان کارکرد موتور و گیربکس است. این دو عضو اصلی باید شرایط خوبی داشته باشند تا در نهایت شما در یک خودرو لذت رانندگی را بچشید. پس بروز هرگونه علائم خرابی گیربکس یا موتور می‌تواند تجربه رانندگی متفاوتی را برای شما رقم بزند. تجربه رانندگی با 207 به دلیل استفاده از موتور tu5 جذاب است، اما دنا پلاس سواری نرم‌تری را در اختیار شما قرار می‌دهد. این بررسی البته شرایط متفاوتی برای سرنشینان عقب و جلو در دو خودرو دارد.

سیستم تعلیق مورد استفاده روی 207 به گونه‌ای است که سرنشینان جلو شرایط خوبی دارند و سواری نرمی را در آن احساس می‌نمایند، احساسی مشابه با سواری دنا پلاس. اما سرنشینان عقب معمولا ضربات بیشتری را از جاده تجربه کرده و میزان نارضایتی آنها بیشتر است. در دنا پلاس اما شرایط متفاوت است و تمام سرنشینان می‌توانند سواری نرمی را احساس نمایند.

مقایسه دنا پلاس با 207 در بخش فنی

مقایسه پژو 207 با دنا پلاس در تجربه رانندگی

مصرف سوخت و لوازم یدکی

قبل از هر چیزی باید اشاره داشته باشیم که خرید لوازم یدکی اهمیت بسیار زیادی برای حفظ کیفیت فنی خودروهای امروزی دارد. حتی برای خرید لوازم یدکی تویوتا یا بنز هم باید این دقت را داشته باشید، تا چه برسد به لوازم یدکی 207 یا دنا پلاس. از این نظر شرایط برای 207 بهتر است. خرید لوازم یدکی موتوری برای 207 قیمت‌های پایین‌تری را برای شما به ارمغان می‌آورد و نگهداری از این خودرو هزینه‌های کمتری خواهد داشت. از این گذشته tu5 دوام و ماندگاری طولانی‌تری داشته و برای درازمدت با کمترین میزان خرابی می‌توانید از آن استفاده نمایید. هزینه تعمیرات 207 نیز کمتر است.

از نظر مصرف سوخت دو جنبه مختلف را باید برای دنا پلاس و 207 ارزیابی کنیم. مقایسه 207 با دنا پلاس در این زمینه را حتما با دقت مطالعه کنید تا هیچ اشتباهی در انتخاب یکی از این دو نداشته باشید. دنا پلاس باک بزرگ‌تری دارد. اختلاف 10 لیتری در ظرفیت باک دنا پلاس نسبت به پژو 207 به مالکین دنا پلاس اجازه می‌دهد تا مسافت بیشتری را مخصوصا در جاده‌های برون شهری طی کنند. از این رو دنا پلاس تبدیل به خودرو بهتری برای خانواده مخصوصا برای مسافرت‌های بیرون شهری می‌شود. در حالی که میزان مصرف سوخت در 207 بهینه‌تر است. مصرف سوخت پایین‌تر 207 باعث شده تا استفاده از آن در سطح شهر بهینه‌تر باشد. البته در این باره باید به هاچبک بودن و جمع‌وجور بودن آن اشاره داشته باشیم.

مقایسه 207 با دنا پلاس در طراحی ظاهری

مقایسه دنا پلاس و پژو 207 از نظر طراحی ظاهری کمی سخت به نظر می‌رسد. این مقایسه را می‌توان به مدل‌های اتوماتیک آنها نیز نسبت داد. با توجه به اینکه این دو خودرو هر دو جدیدترین مدل‌های ارائه شده از سوی ایران خودرو هستند، از این رو طراحی مدرن‌تری را نسبت به سایر خودروهای این کمپانی را در آنها شاهد هستیم. اتفاقی که باعث شده تا هم دنا پلاس و هم 207 ظاهری جوان‌پسند داشته باشند و جذابیت‌های آنها برای نسل امروز بیشتر شود. در این بین طراحی ظاهری دنا پلاس عامه‌پسندتر است و افراد با سن‌وسال بالاتر نیز از آن استقبال می‌نمایند. 207 ظاهری جوان‌پسندتر دارد. پوزه بسیار خاص و پف کرده آن باعث شده تا تفاوت‌های قابل توجهی با سایر خودروهای ایرانی داشته باشد.

در طراحی عقب و داخل کابین، هر چند بسیاری از المان‌های موجود در 206 در 207 نیز استفاده شده، اما باز هم شاهد تفاوت‌هایی در آن نسبت به تولیدات قبل‌تر از 207 هستیم. داشبورد 207 کمی اسپورت‌تر شده ولی البته نمی‌توانیم نمره خیلی بالایی به این طراحی بدهیم. در دنا پلاس هم شاهد استفاده از داشبورد سوناتا yf هستیم. البته نمی‌توانید لوازم یدکی سوناتا را برای دنا پلاس استفاده کنید، اما به هر حال جذابیت‌های آن را برای شما در بر خواهد داشت.

ایران‌خودرو همچنین در طراحی داخلی دنا پلاس از المان‌های بسیار خاصی نیز استفاده کرده است. از پارچه‌های مخمل مورد استفاده روی صندلی‌ها گرفته تا تزئینات چوبی روی داشبورد، حس لوکس بودن را در داخل این خودرو ایجاد می‌نماید. دنا پلاس در طراحی داخلی شرایط بهتری نسبت به 207 داشته و فضای بیشتری را نیز در آن شاهد هستیم.

مقایسه 207 با دنا پلاس در ایمنی

برای مقایسه دنا پلاس با پژو 207 در بحث ایمنی، هم باید سنسورهای امنیتی آنها را بررسی کنیم و هم سراغ سیستم‌های ایمنی فعال و غیرفعال موجود در آنها برویم. انواع مختلف قفل‌های ترمز در هر دو خودرو استفاده شده و هر دو دارای 4 ترمز دیسکی در 4 چرخ خود هستند. در هر دو خودرو نیز ترمزهای چرخ‌های عقب دیسکی ساده است. استفاده از ترمز ABS نیز شرایط خوبی از این نظر برای دو خودرو ایجاد کرده است. البته چالاکی بیشتر 207 پایداری آن را نسبت به دنا پلاس کمی ضعیف‌تر کرده است.

در داخل 207 از دو کیسه هوا راننده و سرنشین استفاده شده اما دنا پلاس 4 کیسه هوا دارد که دو کیسه بیشتر آن، کیسه‌های جانبی راننده و سرنشین جلو است. خبری از استفاده از کیسه‌های هوای عقب در این دو خودرو نیست. البته نکته بسیار مهم درباره هر دوی آنها عدم انتشار هیچ داده و اطلاعاتی مبنی بر تست‌های ایمنی برای آنها از سوی ایران‌خودرو است. سیاستی که ایران‌خودرو در قبال سایر خودروهای خود نیز داشته است.

مقایسه 207 با دنا پلاس در طراحی ظاهری

مقایسه 207 با دنا پلاس در ایمنی

مزایا و معایب پژو 207

207 خودرو مقرون‌به‌صرفه‌تری است و برای خرید آن قیمت کمتری باید بپردازید؛ اما همانطور که می‌دانید همیشه قیمت پایین‌تر به معنی برتر بودن یک خودرو نیست و همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، هدف اصلی شما از خرید خودرو است که نقش تعیین کننده‌ای در انتخاب یکی از این دو خواهد داشت. با بررسی مزایا و معایب 207 سعی داریم تا در این باره بیشتر شما را راهنمایی کنیم.

مزایا:

  • کیفیت ساخت مناسب نسبت به مدل‌های قبلی
  • طراحی ظاهری مدرن‌تر مصرف سوخت پایین
  • امکانات رفاهی قابل توجه نسبت به خودروهای ایرانی
  • هزینه‌های به صرفه تعمیرات
  • شتاب سریع

معایب:

  • قطعات پلاستیکی ضعیف
  • پایداری کم در پیچ‌ها
  • خراب شدن‌های پیاپی در مدل‌های جدید
  • افزایش قیمت قابل توجه در یکی دو سال گذشته

مزایا و معایب دنا پلاس

نوبت به بررسی مزایا و معایب دنا پلاس می‌رسد. خودرویی که به نظر خیلی‌ها در حال حاضر لوکس‌ترین و بهترین خودروی داخلی است. البته اظهار نظر درباره کیفیت و شرایط خودروها همیشه باید با در نظر گرفتن قیمت باشد. چه بسا خودروهایی با قیمت‌های پایین‌تر می‌توانند کیفیت خوبی از خود نشان داده و عملکرد بهتری را نیز در آنها شاهد باشیم. از این گذشته با افزایش قیمت یک خودرو داخلی و نزدیک شدن آن به قیمت خودروهای خارجی، رقبای دیگری هم در این مقایسه قرار می‌گیرند. مثلا اگر بخواهیم به مقایسه جک S5 با S3 بپردازیم، ممکن است انتخاب دنا پلاس برای خرید چالش برانگیز شود.

مزایا:

  • آپشن‌ها و امکانات رفاهی قابل توجه
  • بازار دست دوم بسیار خوب
  • کیفیت ساخت مناسب
  • فراوانی لوازم یدکی

معایب:

  • قدیمی بودن پلتفرم اصلی
  • کیفیت پایین سیستم برقی خودرو
  • قدیمی بودن پیشرانه
  • استهلاک بالا در نمونه‌های توربو
  • هزینه‌های بالاتر نگهداری

مقایسه دنا پلاس و 207 اتوماتیک

207 اتوماتیک از نظر آپشن‌ها و امکانات شرایط بهتری نسبت به نمونه معمولی آن دارد. ایران‌خودرو بعد از روی کار آمدن نمونه اتومات 207 برخی از آپشن‌ها را از نمونه معمولی حذف کرد و آنها را فقط در 207 اتوماتیک می‌توانید مشاهده کنید. همین موضوع باعث شده تا کیفیت بالاتری را در 207 اتوماتیک شاهد باشیم. نمونه سقف شیشه‌ای آن نیز یک طراحی بسیار جذاب است و طرفداران زیادی هم پیدا کرده است.

207 اتوماتیک از نظر فنی شرایط متفاوتی با نمونه دستی آن ندارد و از این نظر همان مقایسه 207 با دنا پلاس را می‌توان به این مقایسه بسط  داد. استفاده از گیربکس 4 سرعته اتوماتیک جذابیتی است که علاقمندان به خودروهای دنده اتومات را به سمت این خودرو می‌کشاند.

مقایسه دنا پلاس اتوماتیک با 207 اتوماتیک

در حال حاضر نسخه اتوماتیک دنا پلاس با حالت توربوشارژ روانه بازار شده و اختلاف بالایی در توان موتور این خودرو با 207 اتوماتیک شاهد هستیم. از نظر آپشن‌ها و امکانات تفاوت‌های خیلی زیادی را در این دو خودرو شاهد نیستیم و تمام بررسی‌هایی که در مقایسه 207 با دنا پلاس به آنها اشاره کردیم، در مقایسه نمونه‌های اتوماتیک آنها نیز وجود دارد. 207 اتوماتیک را می‌توانید در مدل سقف شیشه‌ای نیز در اختیار داشته باشید که می‌تواند همان جذابیت‌های سانروف دنا پلاس اتوماتیک را داشته باشد. موتور دنا پلاس اتوماتیک قابلیت تولید توان حداکثری 150 اسب بخار را دارد که این مهم باعث شده تا شرایط بهتری نسبت به 207 اتوماتیک پیدا کند.

البته فراموش نکنید که شرایط نگهداری از توربو نیز سخت‌تر از نسخه‌های معمولی  با تنفس طبیعی است و هزینه نگهداری از آن نیز بیشتر خواهد شد. از این رو در صورتی که به دنبال خرید یکی از این دو خودرو هستید، حتما به این موضوعات هر چند ساده، دقت کافی داشته باشید. سایر آپشن‌ها و امکانات این دو خودرو تفاوت زیادی با هم ندارند.

دنا پلاس بخرم یا 207

در نهایت باید تصمیم‌گیری کنیم که دنا پلاس بخرم یا 207؟ هر دوی این خودروها مزیت‌ها و معایب خاص خود را دارند. 207 به دلیل داشتن ابعاد جمع‌وجور و مصرف سوخت پایین‌تر و همچنین قیمت بهینه‌تر می‌تواند گزینه بهتری برای رانندگی در سطح شهر باشد. خودرویی که در طول این سال‌ها امتحان خود را پس داده است. همچنین هزینه پایین‌تر نگهداری و تعمیرات آن نیز این نظریه را تقویت می‌نماید. در عوض استفاده از دنا پلاس برای سفرهای برون‌شهری گزینه مناسبی است. البته نکته مهمی که درباره هر دوی این خودروها باید به آن اشاره داشته باشیم، مقایسه آنها با خودروهای خارجی هم رده و هم قیمت با آنها است. این مهم را نیز می‌توانیم نکته مهمی را در تصمیم‌گیری برای انتخاب یکی از آنها بدانیم.

در انتهای این مقاله یک بار دیگر باید اشاره کنیم که شما می‌توانید لوازم یدکی خودرو خود را با قیمت رقابتی و تضمین اصالت کالا از آریان یدک سفارش دهید. مجموعه آریان یدک با بیش از 15 سال سابقه در بازار لوازم یدکی ایران، اکنون به عنوان یک فروشگاه معتبر و مطمئن شناخته میشود و امکان خرید قطعات یدکی خودروهای مختلف را چه به صورت حضوری و چه به صورت اینترنتی در فروشگاه ما در اختیار دارید.