علائم خرابی واشر سر سیلندر چیست و چرا باید درباره آن بدانیم؟ آیا هزینه تعمیر واشر سر سیلندر در سال جدید را می‌دانید؟ بررسی علائم خرابی واشر سر سیلندر برای خودروهای امروزی اهمیت بسیار زیادی دارد. متاسفانه خودروهای ایرانی با چالش‌های بسیار زیادی در این باره روبرو هستند و یکی از اصلی‌ترین درآمدهای تعمیرکاران در شهرهای مختلف نیز همین بررسی علائم خرابی واشر سر سیلندر و تعمیر آنها است. با بررسی علائم نیم سوز شدن واشر سر سیلندر سعی داریم تا احتمال بروز ایرادات و آسیب‌های خیلی جدی را از خودرو شما دور کنیم. اتفاقی که می‌تواند هزینه‌های بسیار زیادی روی دست شما باقی بگذارد.

البته که خرید لوازم یدکی و تعویض آنها به دلیل فرسوده شدن امری طبیعی است و هر خودرویی با این چالش روبرو  می‌شود، اما گاهی اوقات ممکن است شما درگیر چالش‌هایی شوید که تنها با یک هشدار کوچک می‌توانستید آنها را متوجه شده و مانع از آسیب‌های بیشتر می‌شدید. در این مقاله در مجله خودرو آریان یدک سعی داریم تا شما را با تمام دلایل و علائم خرابی واشر سر سیلندر و همچنین علائم نیم سوز شدن آن آشنا کنیم تا از این پس خودتان بتوانید مانند یک تعمیرکار حرفه‌ای  این ایراد را خیلی سریع تشخیص داده و مانع از آن شوید. با ما همراه بمانید.

هزینه تعمیر واشر سر سیلندر

در اولین قدم برای اینکه نگرانی‌های شما را از بابت هزینه تعمیر واشر سرسیلندر برطرف کرده باشیم، لازم است تا هزینه تعمیرات آن را با هم مرور کنیم. در ادامه با بررسی علائم خرابی واشر سر سیلندر و همچنین اجزای آن می‌توانید مانع از بروز ایراد در این قطعه شده و دیگر مجبور به پرداخت این هزینه نشوید. هزینه تعمیر واشر سر سیلندر به دو بخش هزینه خرید این قطعه در صورت نیاز به تعویض و دستمزد تعمیرکار تقسیم می‌شود که هر ساله اتحادیه این هزینه ها را اعلام می نماید.

طبق آخرین به روز رسانی انجام گرفته هزینه تعویض واشر سر سیلندر برای برخی از خودروها به شرح زیر است:

  • کویین 1,280,000 تومان
  • آریزو 5 اتوماتیک 2,560,000 تومان
  • ویانا 1,280,000 تومان
  • تیگو 5 1,950,000 تومان
  • تیگو 7 2,850,000 تومان
  • ام وی ام 110 3 سیلندر و 4 سیلندر دستی 1,120,000 تومان
  • ام وی ام 110 4 سیلندر اتوماتیک 1,280,000 تومان
  • ام وی ام 110 اس 2,080,000 تومان
  • ام وی ام 315 1,280,000 تومان

هزینه تعمیر واشر سر سیلندر

علائم خرابی واشر سر سیلندر

بعد از بررسی هزینه تعمیر واشر سر سیلندر حالا نوبت به این رسیده تا درباره خود این قطعه و البته علائم خرابی واشر سر سیلندر با شما صحبت کنیم. واشر سر سیلندر چیست و چه نقشی در سرسیلندر دارد؟ یکی از قطعات مرتبط با سیلندر و سرسیلندر، واشر سر سیلندر است. این واشر در واقع شکاف ایجاد شده میان سرسیلندر و خود سیلندر قرار گرفته و باعث می‌شود تا فضای داخلی بلوک کاملا بسته و ایزوله شود. بروز هر گونه مشکل در واشر و سوختن آن منجر به مخلوط شدن آب و روغن در موتور خودرو شده و می‌تواند باعث خورده شدن خود بلوک نیز شود. از این رو در زمان بروز ایراد در آن هر چه سریعتر باید برای تعویض واشر اقدام شود. در غیر این صورت مجبور به پرداخت هزینه‌های بسیار بیشتری برای تعمیر خود بلوک یا تعویض آن خواهید شد.

در ادامه متوجه خواهید شد که شناخت علائم خرابی واشر سر سیلندر چقدر می‌تواند اهمیت داشته باشد. این قطعه در صورت خرابی می‌تواند آسیب‌های بسیار شدیدی را به دنبال آورده و باعث ایرادات سنگینی شود. با توجه به بالا بودن هزینه تعمیر واشر سرسیلندر دقت به مراقبت از این قطعه اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند. در ادامه اصلی‌ترین علائم خرابی آن را بررسی خواهیم کرد.

هزینه تعمیر واشر سر سیلندر چقدر است

بسیار مهم است که شما به عنوان یک راننده آگاه خیلی سریع با مشاهده علائم خرابی واشر سر سیلندر برای تعمیر آن اقدام کنید. اگر کمترین بی‌توجهی نسبت به علائم نیم سوز شدن واشر سر سیلندر داشته باشید، احتمالا در آینده‌ای بسیار نزدیک مجبور به پرداخت هزینه‌های به مراتب بیشتری خواهید شد. البته قبل از آن باید بدانید که سر سیلندر چیست و چه شرایطی در ماشین دارد. لازمه یک نگهداری بهینه از خودرو، شناخت علائم خرابی قطعات مختلف آن است. در صورتی که علائم زیر را در ماشین خود مشاهده کردید، احتمالا باید به خراب شدن Cylinder Head gasket  شک کرده و برای بررسی و حتی تعمیر آن اقدام کنید:

  • عملکرد ضعیف موتور
  • احتراق ناقص در محفظه
  • بالا رفتن خیلی زیاد آمپر و قرمز شدن آن
  • قاطی شدن روغن با آب خنک کننده
  • خالی شدن سریع آب و روغن
  • خودرو با بد استارتی همراه شده است.
  • نشتی ضد یخ یا بوی شیرینی حاصل از نشتی آن
  • خارج شدن دود سفید از اگزوز
  • دود اگزوز آبی
  • به وجود آمدن حباب در رادیاتور
  • روغن موتور شیری
  • گرم شدن بیش از حد موتور

در ادامه سعی می‌کنیم تا توضیح مفصلی درباره هر یک از علائم نیم سوز شدن واشر سر سیلندر با شما در میان بگذاریم تا شناخت شما نسبت به آنها بیشتر شود و راحت‌تر بتوانید آنها را تشخیص دهید.

عملکرد ضعیف موتور

یکی از علائم نیم سوز شدن واشر سر سیلندر عملکرد ضعیف موتور است. البته نه فقط این مشکل، بلکه هر چالشی که روی اجزای متصل به موتور وارد شود، عملا عملکرد آن تحت تاثیر قرار گرفته و دیگر نمی‌توانید همان انتظار قبلی را از موتور داشته باشید. وقتی واشر سرسیلندر خودرو شما نیز با مشکل روبرو شود، باید به فکر یک راه چاره برای آن باشید، زیرا عملا دیگر موتور خودرو شما قدرت قبلی را نخواهد داشت. در صورتی که با ضعف در عملکرد موتور روبرو شدید، نگران نشوید. دلایل مختلفی ممکن است باعث این موضوع شده باشند. با ضعف در عملکرد موتور ممکن است نیاز به پرداخت هزینه تعمیر واشر سرسیلندر پیدا کنید.

احتراق ناقص در محفظه

مسلما وقتی آب و روغن به داخل محفظه احتراق نفوذ کرده باشند، نمی‌توانید همان احتراق عادی را در آن شاهد باشید و احتراق به صورت ناقص انجام می‌پذیرد. دقیقا به همین دلیل است که قدرت موتور کاهش پیدا کرده و شتاب خودرو شما با تغییر محسوسی روبرو خواهد بود. در صورت مشاهده کاهش شتاب می‌توانید به این موضوع پی ببرید.

بالا رفتن خیلی زیاد آمپر و قرمز شدن آن

بالا رفتن بیش از حد آمپر در داشبورد می‌تواند نشانه مشکلات بسیار مختلفی باشد. به عنوان مثال یکی از اصلی‌ترین علائم خرابی اویل پمپ در خودرو همین موضوع است. اگر آمپر ماشین شما خیلی بالاست، بهتر است ابتدا به فکر بررسی تمام این عوامل باشید. تنها در صورت بررسی و ارزیابی تمام عوامل موثر است که می‌توانید این مشکل را برطرف سازید. از اکنون این نشانه به جمع علائم نیم سوز شدن واشر سر سیلندر نیز اضافه می‌شود و باید آن را نیز مورد ارزیابی قرار دهید.

قاطی شدن روغن با آب خنک کننده

یکی از اصلی‌ترین علائم خرابی واشر سر سیلندر قاطی شدن روغن و آب است. همان طور که می‌دانید وظیفه اصلی این قطعه ایجاد آب‌بندی کامل در محل اتصال سیلندر بالا و پایین است و اگر شاهد بروز ایراد در آن شوید، کاربرد آب‌بندی بودن آن از بین رفته و روغن و آب با هم قاطی می‌شوند. در صورتی که با این مشکل روبرو شدید، به احتمال خیلی فراوان خود واشر سر سیلندر خودرو شما نیم سوز شده یا ترک برداشته است. البته به احتمال خیلی کم ممکن است سرسیلندر خودرو شما نیز با مشکلات اساسی روبرو شده باشد. قاطی شدن آب و روغن می‌تواند هزینه تعمیر واشر سرسیلندر را برای شما افزایش دهد.

خالی شدن سریع آب و روغن

اگر متوجه می‌شوید که آب و روغن از خودرو شما خیلی سریع خالی می‌شوند و هر روز مجبور هستید تا رادیاتور را پر کنید، می‌توانید به خراب شدن و نیم سوز شدن واشر سر سیلندر شک کنید. به صورت معمول برای خودروهای خارجی حتی هر سال هم نیاز به اضافه کردن آب ندارید و برای بسیاری از خودروهای داخلی با کارکرد زیاد هر هفته 1 لیوان آب اضافه نیاز خواهید داشت. حالا اگر مقدار خیلی زیادی آب به رادیاتور اضافه می‌کنید و دائما آب آن خالی می‌شود، مشکل از جای دیگری است و این موضوع می‌تواند به واشر سر سیلندر مرتبط باشد.

خودرو با بد استارتی همراه است

بد استارتی در خودرو نیز می‌تواند از علائم نیم سوز شدن واشر سر سیلندر باشد. وقتی روغن در خودرو هدر می‌رود، عملا دیگر فشار لازم برای روشن کردن موتور را نخواهد داشت. به همین دلیل در زمان استارت زدن ممکن است نتوانید در چند بار تلاش ابتدایی خودرو را روشن کنید. البته با ادامه‌دار شدن این وضعیت، شرایط برای خودرو شما پیچیده‌تر شده و اگر به موقع برای تعمیر و یا تعویض واشر سر سیلندر اقدام نکنید، ممکن است خود سیلندر هم با چالش روبرو شده و نیاز به تعمیر پیدا نماید.

علائم خرابی واشر سر سیلندر

نشتی ضد یخ یا بوی شیرینی حاصل از نشتی آن

وقتی از خودرو شما مایع خنک کننده یا ضد یخ نشتی دارد و همچنین بوی شیرینی از ماشین به مشام می‌رسد که نشانه نشتی ضد یخ است، باید به یکی از اجزای سیستم خنک کننده شک کنید و سلامت آنها را مورد بررسی قرار دهید. اگر بخواهیم تنها با مشاهده نشتی ضد یخ شما را به سمت نیم سوز شدن واشر سر سیلندر هدایت کنیم، نگرانی زیادی برای شما ایجاد خواهیم کرد؛ زیرا قبل از خرابی در این قطعه ممکن است عوامل بسیار زیاد دیگری این موضوع را باعث شوند؛ اما با این حال در صورتی که با چنین شرایطی روبرو شدید، یکی از گزینه‌های روی میز خرابی واشر خواهد بود.

دود اگزوز آبی

همچنین از دلایل نیم سوز شدن واشر سر سیلندر می‌توانیم به خروج دود آبی از اگزوز اشاره کنیم. وقتی روغن به محفظه احتراق نشت کند، دود حاصل از سوختن آن آبی خواهد بود. البته لازم به توضیح است که در صورت مشاهده دود آبی ممکن است حتی سایر قسمت‌های سیلندر هم آسیب دیده باشند و نشتی روغن به محفظه احتراق از جای دیگری به جز واشر سر سیلندر باشد. این رنگ دود می‌تواند نشانه‌ای برای این موضوع باشد که زمان پرداخت هزینه تعمیر واشر سرسیلندر فرا رسیده است.

به وجود آمدن حباب در رادیاتور

از دیگر علائم نیم سوز شدن واشر سر سیلندر می‌توانیم به ایجاد حباب در رادیاتور اشاره کنیم. این موضوع نشان می‌دهد که گازهای خروجی از محفظه احتراق به سیستم خنک کننده نفوذ کرده و ورود آنها به رادیاتور باعث ایجاد حباب در آن شده است. حتی ممکن است صدای ترکیدن حباب‌ها را نیز از رادیاتور بشنوید که نشان از این موضوع دارد.

روغن موتور شیری

در صورتی که آب و روغن قاطی شوند، روغن موتور رنگ بسیار بد شیری به خود می‌گیرد. با برداشتن درپوش ورودی روغن در بالای موتور متوجه یک مایع غلیظ لجنی خواهید شد که به دلیل برخورد با آب به رنگ شیری در آمده است.

خارج شدن دود سفید از اگزوز

یکی دیگر از علائم خرابی واشر سر سیلندر خارج شدن دود سفید از اگزوز است. این موضوع به دلیل نشت مایع خنک کننده به سیستم اگزوز است که از محفظه احتراق بیرون آمده است. در واقع آب به محفظه احتراق نفوذ کرده و سپس وارد سیستم اگزوز شده است و برخورد با به گازهای اگزوز باعث سفید شدن آنها می‌شود.

گرم شدن بیش از حد موتور

یکی از اصلی‌ترین و رایج‌ترین علائم خرابی واشر سر سیلندر داغ شدن بیش از حد موتور است. در چنین مواقعی احتمال شاهد بالا رفتن خیلی زیاد آمپر خواهید شد. گرم شدن موتور می‌تواند دلیلی بر تاب برداشتن سرسیلندر هم باشد. این گرمای زیاد باعث ایجاد شکاف‌های میکروسکوپی بین سطح موتور و سرسیلندر شده و همین شکاف‌ها باعث ترکیب مایع خنک کننده و روغن موتور می‌شوند. دقت داشته باشید که شما باید تمام جوانب احتیاطی را در نظر گرفته و مانع از داغ شدن بیش از حد موتور شوید. اگر به این موضوع دقت کافی نداشته باشید، خیلی زود با مشکلاتی ماند نیم سوز شدن واشر سر سیلندر روبرو می‌شوید. با دقت به همین نکته ساده دیگر مجبور به پرداخت هزینه تعمیر واشر سرسیلندر نخواهید شد.

واشر سر سیلندر چیست

اجزای واشر سر سیلندر کدامند؟

برای اینکه بهتر بدانید واشر سر سیلندر چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، باید درباره اجزای تشکیل دهنده آن صحبت کنیم. این اجزا می‌توانند در علائم خرابی واشر سر سیلندر نیز تاثیر داشته باشند. این قطعه از چندین لایه فولادی و قطعات دیگر چسبیده به آنها تشکیل شده است که در نهایت مقاومت قابل توجهی را برای آن فراهم کرده‌اند.

  • لایه بالایی واشر سر سیلندر با پایین سر سیلندر تماس پیدا می‌نماید. این ‌بخش شامل مهر و موم‌های شکل گرفته برای جلوگیری از نشتی هستند. امکان ترکیب روغن و آب و ورود آلودگی‌ها به آنها با استفاده ‌از این مهر و موم‌ها از بین می‌رود.
  • دومین لایه واشر سر سیلندر چیست. دومین لایه این قطعه برای آب‌بندی بیشتر مخصوصا در فشارها کاربرد دارد. وقتی وا شر سر سیلندر و لایه‌های بیرونی آن در فشار قرار می‌گیرند، این لایه می‌تواند با کش آمدن مانع از تداخل آب و روغن شده و به نوعی یک آب‌بندی مضاعف را ایجاد می‌کند.
  • لایه زیرین همان لایه رویه در واشر سر سیلندر است. این لایه با سطح بلوک موتور در تماس است و خاصیت آب‌بندی دارد.
  • همچنین در واشر سر سیلندر شاهد استفاده از پرچ‌ها هستیم. برای اینکه این لایه‌ها به خوبی روی هم سوار شوند، برای اتصال آنها از پرچ استفاده شده است.
  • در لبه‌های واشر سر سیلندر سوراخ‌هایی تعبیه شده تا شما بتوانید به راحتی پیچ‌های سیلندر را ببندید و آنها را در جای خود محکم کنید.

عمر واشر سر سیلندر چقدر است؟

بررسی عمر واشر سیلندر کار دشواری است؛ زیرا شما باید ابتدا مشخص کنید که به دنبال ارزیابی عمر کدام واشر سرسیلندر برای کدام خودرو هستید. اگر طول عمر واشر سرسیلندر پژو پارس را دنبال می‌کنید، شرایط برای شما کاملا متفاوت خواهد بود با زمانی که طول عمر واشر سرسیلندر بنز را جستجو می‌کنید. این موضوع درباره سایر لوازم یدکی بنز و ماشین‌های مدل بالا به همین ترتیب صادق است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در خودروهای مدرن سال به سال شاهد تولیدات بهتر بوده‌ایم و طول عمر قطعات مورد استفاده در آنها نیز هر سال بیشتر از سال‌های قبل شده است. در طول چند دهه گذشته طول عمر واشر سر سیلندر از 3 سال یا 80 هزار کیلومتر به بیش از 320 هزار کیلومتر افزایش پیدا کرده و برای بسیاری از خودروها اصلا لازم نیست تا این قطعه در تمام طول عمر آن عضو شود.