رانا پلاس و شاهین هر دو از جمله خودروهای محبوب ایرانی هستند که در اولویت خرید اکثر کاربران قرار داشته و مقایسه رانا پلاس با شاهین از آن دست از مقایسه‌هایی است که احتمالا هر یک از ما باید آن را مطالعه کنیم. حتی برای کسانی که به فکر خرید خودرو دوم هم هستند، مقایسه رانا پلاس سقف شیشه ای با شاهین اهمیت خاص خود را خواهد داشت. با شناخت تفاوت رانا پلاس با شاهین عملا شما می‌توانید میان این خودروها بهترین گزینه را برای خرید انتخاب نمایید. جدای از اینکه کدام یک تولید ایران‌خودرو هستند و کدام یکی تولید سایپا، قرار است تا به بررسی کامل مشخصات فنی و تفاوت‌های آنها با هم بپردازیم.

یکی از اصلی‌ترین اهدافی که در فروشگاه لوازم یدکی آریان یدک، همراه با عرضه قطعات یدکی خودروها با قیمت رقابتی و تضمین کیفیت، دنبال می‌کنیم، ارائه راهکارهایی برای خرید بهترین خودروها و همچنین نگهداری هر چه بهتر از آنها است. در این راستا سعی کرده‌ایم تا به مقایسه خودروهای مختلف داخلی و خارجی پرداخته و نکات مثبت و منفی هر یک را برای شما بازگو کنیم. در این مقاله نیز با مقایسه رانا پلاس با شاهین این رسالت را ادامه خواهیم داد. با ما در آریان یدک همراه باشید.

مقایسه رانا پلاس با شاهین

مقایسه رانا پلاس با شاهین را با بررسی مشخصات آنها آغاز می‌کنیم. البته شایان ذکر است که مشخصات فنی و کیفیت خودروهای ایرانی در طولانی‌مدت معمولا تحت تاثیر شرایط نگهداری از آنها قرار دارد. سرویس دوره ای خودرو یکی از مهم‌ترین نکاتی است که در این باره شما را کمک می‌کند.

اگر هر کدام از این ماشین‌ها با وجود داشتن مشخصات فنی خوب، کیفیت اولیه خود را از دست داده‌اند، باید فکری به حال آنها کنید. عدم نگهداری بهینه از خودروهای ایرانی تبدیل به معضلی بزرگ برای دارندگان آنها شده و هزینه‌های سرسام‌آوری را نیز به دنبال می‌آورد. از این رو توصیه می‌کنیم که در این باره نهایت دقت را داشته و فقط به صرف اینکه مشخصات فنی خوبی را در خودرو خود شاهد هستید، نگهداری از آن را فراموش نکنید.

مشخصات راناپلاس

راناپلاس برای اولین بار در سال 1398 توسط ایران‌خودرو به بازار معرفی شد. رانا یکی از خودروهایی بود که هر چند با استقبال بدی هم روبرو نشد، اما حرف‌وحدیث درباره سیستم الکترونیکی آن زیاد شد و تولید راناپلاس توسط ایران‌خودرو چندان بعید نبود. این خودرو البته نسبت به مدل قدیمی تفاوت زیادی از نظر فنی و طراحی ظاهری نداشت، اما با اضافه شدن برخی از آپشن هاست که پسوند پلاس به آن اضافه شده است.

  • سال طراحی: 1398
  • حجم موتور: 1587 سی‌سی
  • پیشرانه: 4 سیلندر 16 سوپاپ TU5
  • حداکثر توان: 105 اسب بخار
  • گیربکس: دستی 5 یا 6 سرعته
  • حداکثر سرعت: 190 کیلومتر بر ساعت
  • شتاب 0 تا 100: 12 ثانیه
  • حجم باک: 50 لیتر
  • مصرف سوخت ترکیبی: 6.9 لیتر
  • کیسه هوا: راننده و سرنشین
  • استاندارد محیط زیست: یورو 5

امکانات:

  • نمایشگر روی داشبورد
  • سیستم عیب یابی هوشمند
  • کروز کنترل
  • سنسور فشار باد تایر

مقایسه رانا پلاس با شاهین

مشخصات شاهین

هر چند همه ما می‌دانیم که شاهین سایپا اقتباسی از خودروهای خارجی است و ظاهر آن ما را به یاد تویوتا یاریس می‌اندازد، اما به هر حال از جمله ماشین‌های خوش‌قیافه ایرانی‌ها است. در شرایطی که رخ بسیاری از ماشین‌های ایرانی حتی بعد از گذشت چند دهه نیز با تفاوت‌های زیادی روبرو نمی‌شود، روی کار آمدن یک خودرو متفاوت از نظر طراحی ظاهری خبر خوبی در بازار خودرو ایران خواهد بود.

  • سال طراحی: 1397
  • حجم موتور: 1497 سی‌سی
  • پیشرانه: 4 سیلندر 8 سوپاپ توربوشارژ
  • حداکثر توان: 110 اسب بخار
  • گیربکس: دستی 5 یا 6 سرعته اتومات
  • حداکثر سرعت: 190 کیلومتر بر ساعت
  • حجم باک: 47 لیتر
  • مصرف سوخت ترکیبی: 7.5 لیتر
  • کیسه هوا: 6 کیسه هوا
  • استاندارد محیط زیست: یورو 5

امکانات:

  • نمایشگر 7 اینچی
  • سیستم ورود بدون کلید
  • کنترل فشار باید لاستیک
  • استارت دکمه‌ای
  • ترمز چهارچرخ دیسکی
  • تهویه مطبوع اتوماتیک

تفاوت رانا پلاس با شاهین

تفاوت رانا پلاس با شاهین در تجربه رانندگی

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در مقایسه رانا پلاس و شاهین باید به آن اشاره کنیم، بررسی تجربه رانندگی با این دو خودرو است. البته که قرار نیست تجربه رانندگی با خودروهای ایرانی را با خودروهای خارجی مقایسه کنیم. از این رو اگر مقاله مقایسه جک S5 و S3 را در مجله خودرو آریان یدک مطالعه کرده باشید، نباید تجربه رانندگی آنها را با شرایط رانندگی در خودروهای داخلی یکسان بدانید.

در ادامه تجربه رانندگی با هر دو خودرو ایرانی را با هم مرور می‌کنیم. شایان ذکر است که این تجربه رانندگی به نحوه نگهداری از خودرو در طولانی‎مدت و استفاده از لوازم یدکی استاندارد برای آنها نیز بستگی دارد. حتی در صورت عدم استفاده از محصولات مناسب برای تعویض لوازم یدکی تویوتا نیز ممکن است شاهد خرابی‌هایی در خودروهای این برند ژاپنی باشید، چه برسد به خودروهای داخلی.

تجربه رانندگی با راناپلاس

هر چند ایران‌خودرو تلاش کرده تا کمی ظاهر متفاوتی نسبت به رانای معمولی در راناپلاس ایجاد نماید، اما این خودرو از نظر تجربه رانندگی تفاوت زیادی با مدل‌های قبلی خود ندارد. حتی اگر پشت فرمان یک راناپلاس صفر هم نشسته باشید، تجربیاتی مانند خشک بودن دنده‌ها در زمان تعویض و صدای بالای موتور در سرعت بالا و سربالایی‌ها را احساس خواهید کرد. در زمان شتاب‌گیری در جاده‌هایی که کمی شیب به سمت بالا داشته باشند، احساس خوبی در رانندگی با این خودرو به شما دست نخواهد داد. البته تجربه نشان داده که خشکی تعویض دنده‌های آن با گذشت زمان رفع شده و شرایط بهتری ایجاد خواهد کرد.

تجربه رانندگی با شاهین

یکی از نکات قوتی که برای شاهین سایپا باید به آن اشاره کنیم، تجربه رانندگی است که در همان بار اول رانندگی در آن شاهد خواهید بود. اگر تا قبل از ورود به داخل ماشین شاهین با خودروهای خارجی مانند تویوتا، هیوندای و حتی برخی از مدل‌های چینی رانندگی نکرده باشید، یک رانندگی نرم و بسیار جذاب را تجربه خواهید کرد. مجموعه کلاچ و گیربکس شرایط بسیار خوبی در آن دارند و یک رانندگی نرم را برای شما رقم می‌زنند. سیستم تعلیق و فرمان نیز حس خوبی برای شما ایجاد می‌کند. به این موارد اضافه کنید که طراحی ظاهری و صندلی‌های خوب و راحتی را نیز در شاهین سایپا مشاهده خواهید کرد که تجربه رانندگی با آن را بهتر نیز می‌کند.

البته فراموش نکنید که شما همچنان با یک خودرو با دیفرانسیل جلو با ساختار ساده روبرو هستید که حتی فاقد سیستم کنترل پایداری الکترونیکی است. از این رو بهتر است برای حفظ کیفیت رانندگی حتما نگهداری عالی را از آن داشته باشید. دقیقا مانند اهمیتی که برای خرید لوازم یدکی برلیانس, جک، تویوتا، هیوندای و سایر خودروهای خارجی قائل هستید، برای خرید لوازم یدکی شاهین نیز این اهمیت باید در نگاه شما باشد.

مقایسه موتور شاهین با رانا پلاس

موتور رانا پلاس یکی از موتورهای بسیار جذاب برای کاربران ایرانی است. TU5 هر چند یک موتور بسیار قدیمی اروپایی است که تولید و استفاده از آن بیش از 2 دهه پیش کاملا از چرخه خودروسازان اروپایی خارج شده، اما برای خودروهای ایرانی هنوز هم یک آپشن محسوب می‌شود. ماشین های ایرانی با موتور TU5 حتی با قیمت بالاتری نسبت به خودروهایی با موتورهای معمولی به فروش می‌رسند. البته در این باره شرایط برای شاهین بهتر است. TU5 برای اولین بار توسط گروه خودروسازی سیتروئن فرانسه به کار گرفته شده و نزدیک به 2 دهه از خارج شدن این موتور از چرخه تولید این کمپانی می‌گذرد.

استفاده از توربوشارژ برای موتور شاهین باعث شده تا عملکرد بهتری از آن را شاهد باشیم. موتور شاهین قدرت بیشتری را ایجاد کرده و ترکیب آن با گیربکس جذاب‌تر اتومات نیز باعث شده تا شرایط رانندگی بهتری را در آن نسبت به راناپلاس شاهد باشیم. در شاهین از موتور بهبود یافته M15 TC استفاده شده که همان موتور تیبا، ساینا و کوییک است؛ با این تفاوت که آپشن توربو را باید به این موتور اضافه کنیم که همین مهم قدرت بالاتری را برای آن رقم زده است. قدرت موتور شاهین 5 اسب بخار کمتر از قدرت موتورهای EF7 است و اگر توربو را از آن حذف کنیم، عملا با یک موتور بسیار معمولی مانند تیبا و ساینا روبرو خواهید بود.

در کل مقایسه رانا پلاس با شاهین در مشخصات فنی و کیفیت موتور نشان از برتری نسبی شاهین دارد. البته سایپا حتی به خودش زحمت نداده تا مواردی مانند شتاب صفر تا 100 و میزان مصرف ترکیبی این خودرو را اعلام نماید، اما از این نظرها کیفیت بهتری را در راناپلاس شاهد خواهیم بود.

تفاوت رانا پلاس با شاهین در تجربه رانندگی

مقایسه موتور شاهین با رانا پلاس

مقایسه رانا پلاس معمولی با شاهین

راناپلاس هم از نظر فنی و هم از نظر امکانات تفاوت‌هایی با شاهین دارد که این دو خودرو را با هم متمایز می‌کند. البته ذکر این نکته ضروری است که برای خرید شاهین باید قیمت بیشتری بپردازید و همین مهم می‌تواند امکانات و کیفیت بهتر آن را توجیه نماید. در تولید راناپلاس از سیستم تهویه هوای دستی استفاده شده که این مهم را می‌توانید به صورت اتومات در شاهین در اختیار داشته باشید. برای خودروهای امروزی استفاده از سیستم تنظیم دستی تهویه مطبوع دیگر چندان رایج نیست. همچنین تفاوت فاحش دیگری که می‌توانیم برای این دو خودرو در نظر بگیریم، سیستم ترمز آنها است.

راناپلاس در چرخ‌های جلو دارای ترمز دیسکی و در چرخ‌های عقب از سیستم ترمز کاسه‌ای بهره می‌برد، در حالی که در شاهین برای هر 4 چرخ سیستم ترمز دیسکی را شاهد هستیم که ایمنی بالاتری را برای آن حداقل در زمان ترمز گرفتن به دنبال خواهد داشت. در معرفی سیستم ایمنی خودرو به این تفاوت‌ها اشاره کردیم.

در این بین چند نکته منفی نیز برای موتور شاهین وجود دارد که اشاره به آنها هم بد نیست. موتور شاهین به نسبت موتور راناپلاس استهلاک بیشتری از خود نشان می‌دهد. در صورت نگهداری در یک شرایط یکسان، این شاهین است که با استهلاک بیشتری روبرو خواهد بود. همچنین مصرف سوخت بیشتر آن را نیز باید به این مقایسه اضافه کنیم. با اضافه شدن این شرایط عملا انتخاب میان این دو خودرو بیشتر به بررسی آپشن‌های ظاهری و طراحی آنها بستگی پیدا می‌کند.

مقایسه رانا پلاس سقف شیشه ای با شاهین

مقایسه رانا پلاس پانوراما با شاهین را باید با اشاره به برتری نسبی رانا پلاس سقف شیشه ای آغاز کنیم. مقایسه رانا پلاس سقف شیشه ای یا پانوراما با شاهین سایپا در ‌بخش‌های مختلف نزدیک به هم است. این دو خودرو از نظر قیمت تفاوت چندان زیادی با هم ندارند. هر چند شیشه ای بودن سقف فقط یک آپشن جذاب محسوب می‌شود، اما تفاوت‌های دیگری را نیز در این مدل نسبت به مدل معمولی راناپلاس شاهد هستیم.

استفاده از یک گیربکس 6 سرعته دستی تجربه رانندگی بهتری را با این مدل ایجاد می‌کند. شاید اگر پیشرانه شاهین نیز 16 سوپاپ بود، می‌توانستیم برتری را به آن نسبت دهیم، اما در مدل‌های 6 سرعته راناپلاس حداکثر قدرت موتور به 113 اسب بخار می‌رسد و این مهم کیفیت بالاتری نسبت به قدرت 110 اسب بخاری شاهین در آن ایجاد می‌نماید.

مصرف سوخت بهینه‌تر  استهلاک کمتر موتور، راندمان بهتر فنی و سیستم جرقه‌زنی و پاشش سوخت بهتر دیگر تفاوت‌هایی هستند که در مقایسه رانا پلاس سقف شیشه ای با شاهین می‌توانیم به آنها اشاره داشته باشیم.

مقایسه رانا پلاس سقف فلز با شاهین

اینکه در مقایسه رانا پلاس پانوراما با شاهین برتری نسبی را برای ایران‌خودرو در نظر بگیریم و در مقایسه رانا پلاس سقف فلز با شاهین این برتری نسبی را برای شاهین در نظر بگیریم، به تفاوت گیربکس موجود در دو مدل ایران‌خودرو است. در سقف فلزی معمولی که از گیربکس 5 سرعته دستی در آن استفاده شده، همچنان برتری نسبی با شاهین است. البته نباید این موضوع را هم کتمان کرد که موتور شاهین هر چند به نظر سایپا نسخه بهبود یافته موتور‌های قبلی خودروهایی مانند تیبا و ساینا است، اما به هر حال یک موتور قدیمی است و نگهداری آن در شرایط امروز کمی دشوار خواهد بود.

رانندگی با شاهین گیربکس اتومات در داخل شهر شرایط خوبی برای راننده ایجاد می‌نماید. نبود کلاچ باعث می‌شود تا عملا پاها خیلی درگیر رانندگی نشده و این مزیت را تنها در خودروهای دنده اتومات شاهد هستیم. در این باره نکته مثبت دیگری را نیز می‌توانیم برای شاهین در نظر بگیریم و آن هم جمع‌وجور بودن بدنه آن البته به مقدار خیلی کم نسبت به راناپلاس است.

طراحی ظاهری و کیفیت قطعات

از نظر طراحی ظاهری و کیفیت قطعات مورد استفاده روی خودرو نیز باید نیم‌نگاهی به شرایط این دو خودرو بیندازیم. از مزیت‌های طراحی ظاهری شاهین و نزدیک بودن بدنه آن به تویوتا یاریس گفتیم، اتفاقاتی که باعث شده تا از این نظر شرایط آن نسبت به راناپلاس بهتر شود. البته که ایران‌خودرو نسبت به مدل قبلی رانا، از چراغ‌های جلو زیباتری استفاده کرده و همین موضوع تفاوت عمده ظاهری آن با مدل‌های قبلی است، اما با این حال سلیقه بیشتر افراد نشان از برتری شاهین در این باره دارد.

در طراحی داخلی این دو خودرو چند نکته مختلف را باید در نظر گرفت. راناپلاس در صندلی‌های عقب فضای کمتری را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد و این مهم تبدیل به نقطه ضعفی برای آن شده تا نتوانیم آن را به عنوان یک خودرو خانواده ایده‌آل مخصوصاً برای سفرها در نظر بگیریم. این ضعف در شاهین وجود ندارد. از نظر قطعات داخلی و پلاستیک‌های مورد استفاده روی این دو خودرو، وضعیت ایده‌آلی را در هیچ یک شاهد نیستیم. استفاده از پلاستیک‌هایی با کیفیت پایین نقطه ضعفی عمومی برای اکثر خودروهای داخلی است و در شاهین و راناپلاس نیز آن را شاهد هستیم.

مقایسه رانا پلاس سقف شیشه ای با شاهین

مقایسه رانا پلاس معمولی با شاهین

مقایسه رانا پلاس با شاهین از نظر ایمنی

یکی از نکاتی که معمولا از دید بسیاری از افراد در زمان خرید خودرو دور می‌ماند، دقت به نکات ایمنی است و بر این اساس بر آن شدیم تا از نظر ایمنی نیز به مقایسه رانا پلاس و شاهین بپردازیم. در راناپلاس از 2 کیسه هوا برای راننده و سرنشینان استفاده شده و در شاهین شاهد استفاده از 6 کیسه هوا هستیم. ترمز عقب دیسکی در شاهین عامل دیگری است که ایمنی این خودرو را نسبت به راناپلاس در وضعیت بهتری قرار می‌دهید. البته در صورت در نظر گرفتن استانداردهای جهانی برای ایمنی خودروهای امروزی، هر دوی این خودروها با نقاط ضعف بسیار زیادی روبرو هستند، اما با در نظر گرفتن استانداردهای داخلی، هر دو خودرو شرایط خوبی دارند و شاهین در این باره گزینه بهتری است.

به روز بودن نسبی پلتفرم شاهین باعث شده تا نمره خوبی در تست‌های ایمنی برای آن در نظر گرفته شود. لقب ایمن‌ترین خودرو داخلی را هرگز نمی‌توانیم به شاهین و رانا پلاس بدهیم، اما به هر حال شاهین در لیست ایمن‌ترین ها قرار خواهد داشت.

مزایا و معایب راناپلاس

مزایا و معایب راناپلاس نکته دیگری است که در به عنوان راهنمای خرید این خودرو می‌توان از آن استفاده نمود. البته در ادامه این مزیت‌ها و معایب را برای شاهین نیز مرور می‌کنیم تا مقایسه میان آنها کامل شود.

مزایای راناپلاس:

  • استفاده از یک موتور کم‌مصرف
  • آپشن‌های مناسب به نسبت قیمت
  • در دسترس بودن کامل لوازم یدکی
  • مناسب بودن قیمت لوازم یدکی
  • گارانتی طولانی ایران‌خودرو
  • کیفیت فنی مناسب نسبت به مدل‌های قدیمی
  • مصرف سخت پایین

معایب راناپلاس:

  • فضای کم در صندلی عقب حتی نسبت به برخی از محصولات سایپا
  • نبود ترمزهای دیسکی عقب
  • طراحی ظاهری معمولی

مزایا و معایب شاهین

حالا نوبت این رسیده تا به بررسی نقاط ضعف و قوت شاهین بپردازیم. احتمالاً تاکنون متوجه شدید که کدامیک از این دو خودرو انتخاب بهتری برای شما است، اما اگر هنوز در این باره با چالش روبرو هستید، ارزیابی نقاط قوت و ضعف شاهین می‌تواند اطلاعات شما را تکمیل کند.

مزایای شاهین سایپا:

  • طراحی زیبا و متفاوت نسبت به سایر خودروهای هم‌رده داخلی
  • سواری نرم‌تر ایمنی مناسب
  • قیمت مقرون‌به‌صرفه

معایب شاهین سایپا:

  • کیفیت پایین قطعات داخلی در فضای داشبورد
  • نفوذ صدای موتور به کابین
  • موتور 8 سوپاپ
  • حساسیت بسیار بالا در نگهداری بخش فنی و استهلاک بالای موتور

کدام‌یکی را بخریم؟

تلاش کردیم تا تمام جزئیات مربوط به این دو خودرو را به شما معرفی کرده و در مقایسه رانا پلاس و شاهین شرایطی را به وجود آوریم که خودتان در انتخاب میان یکی از آنها بهترین تصمیم را اتخاذ کنید. شاهین و رقیب آن در ایران‌خودرو فاصله خیلی زیادی از نظر قیمت و کیفیت با هم ندارند. کمی قیمت راناپلاس کمتر است و از نظر کیفیت فنی و شرایط تولید نیز کمی شاهین ویژگی‌های بهتری دارد. در مدل‌های 6 سرعته راناپلاس هم این اختلاف‌ها تقریباً محو می‌شوند.

شاهین اتومات انتخاب خیلی خوبی برای خرید است؛ البته در صورتی که مشکلی با بودجه خرید آن نداشته باشید. راناپلاس 6 سرعته نیز گزینه بعدی است که می‌تواند در لیست خرید شما قرار بگیرد. در نوبت‌های بعدی می‌توانیم شاهین دستی و راناپلاس دستی را قرار دهیم. البته آن دست از افرادی که خیلی نمی‌توانند روی خودشان برای نگهداری دقیق و حساس خودشان حساب کنند، بهتر است سراغ راناپلاس بروند؛ البته نه اینکه نباید روی نگهداری از آن دقت کرد، اما به هر حال استهلاک کمتری داشته و شرایط برای خرید و فروش آن در بازار خودروهای دست‌دوم نیز بهتر است.

در فروشگاه لوازم یدکی آریان یدک در کنار شما هستیم تا قطعات یدکی تمام خودروها را با کیفیت استاندارد و قیمت رقابتی به دست شما برسانیم. برای دسترسی به مشاوره تخصصی خرید قطعات یدکی خودرو می‌توانید در ساعات اداری با تیم فروش ما در آریان یدک در تماس باشید.