مقایسه پژو پارس با سورن پلاس برای کاربران ایرانی اهمیت بسیار زیادی دارد. دو خودرویی که از نظر قیمت بسیار نزدیک به هم هستند و مشخصات فنی و طراحی ظاهری نزدیک به هم آنها نیز انتخاب میان آنها را کمی دشوار کرده است. همچنین در مقایسه پژو پارس با سورن پلاس به دنبال بررسی ارزش خرید این دو خودرو نیز هستیم. اینکه سورن پلاس یا پارس TU5 کدام یک ارزش خرید بیشتری دارند، تنها به قیمت آنها مربوط نیست و فاکتورهای دیگری نیز در این بین باید بررسی شود. ماندگاری، استهلاک کمتر و هزینه‌های نگهداری کمتر از جمله نکات مهمی هستند که در این مقایسه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

خوشبختانه تنها وجه مثبتی که می‌توانیم برای همه خودروهای ایرانی در نظر بگیریم، دسترسی راحت و بی‌دردسر به لوازم یدکی آنها است. با این حساب در مقایسه پژو پارس با سورن پلاس از نظر دسترسی به لوازم یدکی هیچ چالشی را برای هیچکدام در نظر نداریم و خیال شما از این بابت راحت است. سال‌ها تجربه ما در فروش لوازم یدکی باعث شده تا با دغدغه‌های کاربران در این باره به صورت کامل آشنا باشیم. نبود یا کمبود لوازم یدکی یک خودرو دردسر بزرگی است که حتی می‌تواند دلیلی کافی برای نخریدن آن نیز باشد. از این رو در مقایسه خودروهای خارجی این موضوع با اهمیت بیشتری مورد توجه قرار دارد. با ما در آریان یدک همراه باشید.

مقایسه پژو پارس با سورن پلاس

در یک سال گذشته به اندازه چند دهه قبل در بازار خودرو اخبار و حواشی مختلفی را شاهد بودیم. اخباری که باعث شد تا قیمت سدان‌های داخلی مانند پژو پارس یا سورن پلاس به اعداد بسیار عجیب و غریبی برسد. خودروهایی که تا همین یکی دو سال پیش با قیمت‌های زیر 200 میلیون تومان خرید و فروش می‌شدند، اکنون به اعداد باور نکردنی بالای 500 میلیون تومان رسیده و عملا هر اشتباهی در زمان خرید آنها هزینه‌های هنگفتی را روی دست شما باقی خواهد گذاشت. در مقایسه تیبا با ساینا و کوییک نیز به این موضوع اشاره کردیم. از این رو مقایسه سورن پلاس با پژو پارس اهمیت بسیار زیادی برای یک انتخاب ایده‌آل خواهد داشت.

در حال حاضر خریداران خودرو در بازار ایران باید به آیتم‌ها و موارد متعددی دقت نمایند. از بررسی مشخصات فنی خودرو گرفته تا شرایط آن در بازار خودروهای دست دوم و حتی استهلاک آن در آینده، همگی باید ارزیابی شوند تا در نهایت خرید خودرو منطقی و مناسب باشد. می‌دانیم که پژو پارس و سورن پلاس هر دو از خودروهای محبوب بازار هستند و در این رنج قیمتی ممکن است هر کسی به فکر خرید آنها باشد؛ اما کدام یک از این دو، گزینه بهتری است؟ مقایسه سورن پلاس با پژو پارس را با بررسی مشخصات فنی این دو خودرو ادامه می‌دهیم.

مشخصات پژو پارس

یکی از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین خودروهای ایران پژو پارس است که برای اولین بار در سال 1379 توسط ایران خودرو طراحی و تولید شد. همان پلتفرم پژو 405 بدون هیچ تغییری در این خودرو نیز به کار گرفته شد و ایران خودرو تنها در طراحی ‌بخش جلویی آن سراغ مدل‌هایی از پژو 406 رفت. از سال 1379 تاکنون، بیش از دو دهه از طراحی اولیه این خودرو در بازار ایران می‌گذرد و اکنون خبرهایی منتشر شده که در پایان سال 1402 دیگر شاهد تولید آن نخواهیم بود و قرار است پژو پارس از سبد تولیدی ایران خودرو خارج شود. در بیش از 2 دهه از حضور پارس در ایران، هنوز هم هیچ تغییری در ظاهر آن ایجاد نشده و این میزان باقی ماندن در یک طرح خیلی عجیب است.

پژو پارس در طول بیش از 2 دهه حضور خود در بازار در مدل‌هایی مانند سال، TU5، اتوماتیک و ... نیز عرضه شد که هر یک از نظر مشخصات فنی تفاوت‌هایی با هم دارند. نسخه پایه آن که دارای موتور xu7 است، هنوز هم در بازار خودروهای دست دوم با جذابیت‌های زیادی همراه بوده و با قیمت مناسبی نسبت به ساری مدل‌های آن خرید و فروش می‌شود. در ادامه مشخصات آن را با هم مرور می‌کنیم.

  • سال طراحی: 1386
  • پیشرانه: 4 سیلندر 8 سوپاپه
  • حجم موتور: 1761 سی‌سی
  • حداکثر قدرت: 97 اسب بخار
  • گیربکس: 5 دنده دستی
  • شتاب 0 تا 100: 11 ثانیه
  • حداکثر سرعت: 190 کیلومتر بر ساعت
  • مصرف سوخت ترکیبی: 9.1 لیتر در هر 100 کیلومتر
  • حجم باک: 70 لیتر
  • استاندارد آلایندگی: یورو 3

امکانات:

  • کیسه هوای راننده
  • آینه‌های برقی
  • ترمز abs
  • سنسور دنده عقب
  • چراغ مه‌شکن جلو و عقب
  • تنظیم اهرمی صندلی
  • باز کن درب صندوق از درون اتاق

مقایسه پژو پارس با سورن پلاس

مقایسه پژو پارس با سورن پلاس فنی

مشخصات سورن پلاس

سمند به عنوان خودرو ملی هر چند در ابتدای ورود خود به بازار در برابر رقبای خارجی و داخلی حرف‌های زیادی برای گفتن داشت، اما به مرور فاصله کیفی آن با رقبا خیلی زیاد شد. اتفاقی که باعث شد تا ایران خودرو کم‌کم سراغ بهینه کردن امکانات و ‌بخش فنی این خودرو برود که این اتفاق در نهایت منجر به تولید مدل‌های مختلف سورن شد. سورن پلاس خودرو خیلی قدیمی نیست و در سال 1398 روانه بازار شده، اما پلتفرم اصلی آن همان پلتفرم قدیمی است و از نظر آپشن‌ها و امکانات نیز نسبت به مدل‌های قدیمی کمی بهتر شده است. در مقایسه شاهین و پژو پارس اشاره کردیم که خودروهای ایرانی خیلی دیر به دیر آپدیت شده و نسخه‌های فیس لیفت آنها در بازه‌های زمانی طولانی وارد بازار می‌شوند.

سورن پلاس به دلیل طراحی ظاهری متفاوتی که نسبت به سمند داشت، مورد توجه کاربران زیادی قرار گرفت. البته به طرز عجیبی این خودرو تبدیل به رقیبی برای یکی از تولیدات خود ایران خودرو یعنی پژو پارس شده است. مشخصات فنی سورن پلاس را در ادامه با هم مرور می‌کنیم.

  • سال طراحی: 1398
  • پیشرانه: 4 سیلندر 16 سوپاپه
  • حجم موتور: 1650 سی‌سی
  • حداکثر قدرت: 115 اسب بخار
  • گیربکس: 5 دنده دستی
  • شتاب 0 تا 100: 12 ثانیه
  • حداکثر سرعت: 190 کیلومتر بر ساعت
  • مصرف سوخت ترکیبی: 7.4 لیتر در هر 100 کیلومتر
  • حجم باک: 66 لیتر
  • استاندارد آلایندگی: یورو 4

امکانات:

  • کیسه هوای راننده و سرنشین
  • آینه‌های برقی
  • ترمز abs
  • ترمز عقب و جلو دیسکی
  • کروز کنترل
  • سیستم عیب یابی هوشمند
  • کمربندهای ایمنی با امکان تنظیم ارتفاع
  • سنسور هشدار دهنده موانع عقب

مقایسه پژو پارس با سورن پلاس در ‌بخش فنی

مقایسه سورن پلاس و پارس tu5 در موتور

مقایسه پژو پارس با سورن پلاس در ‌بخش فنی

با مرور مشخصات بالا و حتی دقت به سال طراحی از 1386 تا 1398 به راحتی می‌توان درک کرد که سورن پلاس باید خودرو بهتری نسبت به پژو پارس باشد، البته درباره نسخه پارس TU5 در ادامه صحبت می‌کنیم، اما جالب اینجاست که هنوز تا این حد مطمئن نمی‌توان دربارها ین مقایسه نظر داد؛ زیرا عملا برای خرید سورن پلاس نیاز به صرف هزینه بیشتری خواهید داشت و ما باید بررسی کنیم که آیا این خودرو ارزش هزینه بیشتر برای خرید نسبت به پارس را دارد یا خیر.

برای درک مقایسه موتور سورن پلاس و پژو پارس باید بدانید که موتور خودرو چگونه کار میکند و دلایل افت کیفیت و راندمان آن در چیست. در پارس از یک موتور XU7 که موتوری قدیمی است استفاده شده که می‌تواند توان 97 اسب بخاری را برای آن ایجاد نماید. 8 سوپاپه بودن نیز باعث شده تا هم مصرف سوخت زیادی را در آن شاهد باشیم و هم اینکه قدرت موتور نیز به حداکثر کیفیت و راندمان خود نرسد. در حالی که سورن پلاس مجهز به یک پیشرانه 16 سوپاپه است.

استفاده از یک موتور ef7 که در سمند برای اولین بار استفاده شد، باعث شده تا حداکثر توان 115 اسب بخاری را در این خودرو شاهد باشیم. البته همچنان شتاب 0 تا 100 سورن پلاس نسبت به پارس کمتر است و از نظر کیفیت گیربکس هم این دو خودرو تفاوت چندانی با هم ندارند.

مصرف سوخت کمتر و قدرت موتور بیشتر به وضوح نشان از بالاتر بودن کیفیت فنی سورن پلاس نسبت به پارس دارد، اما موضوع اینجاست که این تفاوت فنی خیلی زیاد نیست و انتظاری که از دو خودرو با فاصله طراحی بیش از 10 سال می‌رود را در آنها مشاهده نمی‌کنیم.

مقایسه سورن پلاس و پارس tu5 در موتور

در مقاله مقایسه شاهین با پژو پارس TU5 درباره کیفیت موتورهای TU5 صحبت کردیم و اشاره کردیم که این موتور یکی از جذاب‌ترین موتورها در خودروهای ایرانی است که محبوبیت زیادی داشته و امتحان خود را پس داده است. البته استفاده از آن برای اولین بار بر روی یک خودرو خارجی، حتی به قرن گذشته در شرکت سیتروئن برمی‌گردد، اما به هر حال برای خودروهای ایرانی هنوز هم یک موتور جذاب محسوب می‌شود.

مقایسه موتور tu5 با موتور EF7 سورن پلاس می‌تواند برتری نسبی را برای پارس به دنبال داشته باشد. البته هر دو موتور از نظر مشخصات و کیفیت نزدیک به هم هستند و حتی موتور EF7 کمی قدرت بیشتری هم ایجاد می‌نماید، اما ماندگاری طولانی‌تر،  استهلاک کمتر و هزینه‌های کمتر نگهداری باعث شده تا موتور TU5 جذابیت بیشتری برای کاربران به دنبال داشته باشد. از نظر فنی اما این دو موتور تفاوت خیلی زیادی با هم ندارند و نمی‌توان یکی را نسبت به دیگری مرد همیشه پیروز میدان در نظر گرفت.

با توجه به اینکه خرید لوازم یدکی در‌ بخش موتوری اهمیت بسیار زیادی دارد، از این رو باید به موضوع استهلاک و دوام بیشتر موتور دقت زیادی داشته باشید. مثلا اگر قیمت لوازم یدکی تویوتا بالاست، اما همه می‌دانیم که قطعات آن به این زودی‌ها خراب نیمشود و نیاز به صرفه هزینه‌های بالایی برای نگهداری از آن نخواهید داشت.

این موضوع را مقایسه کنید با قیمت لوازم یدکی برلیانس. هر چند برای خرید قطعات برلیانس ممکن است نیاز به صرف هزینه‌های کمتری نسبت به تویوتا باشد، اما قطعات برلیانس خیلی زودتر خراب می‌شوند. دقیقا همین نکته است که باعث شده تا استقبال از موتور پارس TU5 نسبت به سورن پلاس بیشتر شود. البته قیمت این خودرو نیز بهینه‌تر است.

تجربه رانندگی

هم پژو پارس و هم سورن پلاس از نظر پلتفرم و موتوری خودروهای سالخورده‌ای محسوب می‌شوند و مقایسه سورن پلاس با پارس در واقع مقایسه دو خودرو با قدمت طولانی در بازار جهانی است. از این رو نمی‌توانید انتظار تجربه رانندگی مشابهی برای آنها با خودروهایی مانند جک اس 5 یا H30 کراس داشته باشید. حتی در مقایسه با سدان‌هایی مانند جک جی 4 نیز شرایط به نفع خودروهای خارجی است، اما این دو خودرو شرایط بدی در زمان رانندگی ایجاد نمی‌کنند.

از نظر آپشن‌ها و امکاناتی که رانندگی بهتری را برای کاربر ایجاد می‌کنند، هر دو خودرو ضعف‌های بزرگی دارند. هیچکدام از آپشن‌های به‌روز برخوردار نبوده و عملا شما نمی‌توانید در آنها از امکانات پیشرفته برای جلوگیری از تصادفات یا رانندگی بهتر بهره ببرید، اما هر دو زاویه دید مناسبی برای راننده ایجاد کرده و پشت فرمان آنها خیلی احساس ناخوشایندی نخواهید داشت. فرمان آنها نیز نسبتا نرم است و دردسر بزرگی در جاده با آنها نخواهید داشت.

نکته بعدی درباره این دو خودرو اندازه باک بزرگ آنهاست. باک پارس 70 لیتر و باک سورن پلاس 66 لیتر است که هر دو را خودرو مناسبی برای رانندگی در بیرون شهر و مسافت‌های طولانی می‌نماید. اتفاقی که می‌تواند یک مزیت برای خانواده‌های ایرانی باشد. البته مصرف سوخت پارس خیلی بالاتر است و از این نظر سورن پلاس گزینه بهتری است.

مقایسه پژو پارس با سورن پلاس در طراحی ظاهری

سورن پلاس یا پارس tu5

مقایسه پژو پارس با سورن پلاس در طراحی ظاهری

مقایسه پژو پارس با سورن پلاس در طراحی ظاهری نیز با برتری سورن پلاس به اتمام خواهد رسید. هر دو خودرو در طراحی ظاهری ضعیف، قدیمی و بدون جذابیت‌های بصری به‌روز هستند و هیچ المانی به روزی در نمای بیرونی آنها نیست، اما فقط به خاطر اینکه سورن پلاس جدیدتر است، نمای بیرونی آن کمی زیباتر به چشم می‌خورد. در ‌بخش جلویی، سورن پلاس طراحی جذاب‌تری نسبت به پارس دارد. البته قسمت عقبی سورن نیز اسپورت‌تر و به روز‌تر بوده و در نهایت می‌توانیم برتری نسبی را برای آن در نظر بگیریم.

امکانات و آپشن‌ها

مقایسه پژو پارس با سورن پلاس از نظر امکانات و آپشن‌ها هم چندان مقایسه سختی نیست. دو خودرو اصلا آپشن رفاهی خاصی ندارند که بخواهیم یکی از آنها را گزینه برتر بدانیم. هر چند سورن پلاس در چند مورد شرایط بهتری نسبت به پارس دارد، اما این برتری فقط در مقایسه خود این دو خودرو است و عملا نمی‌توانیم حتی امکانات آنها را امکانات رفاهی بنامیم.

مواردی مانند کیسه هوای راننده و سرنشین یا ترمزهای دیسکی و آینه‌های برقی و حتی سنسور دنده عقب را در همه خودروهای داخلی و خارجی شاهد هستیم و عملا نمی‌توان آنها را به عنوان آپشن معرفی کرد. البته همین پارس کیسه هوای سرنشین را نیز به همراه دارد. بر این اساس ترجیح می‌دهیم به جای معرفی کردن یکی از این دو ماشین به عنوان گزینه برتر در امکانات و آپشن‌ها، هر دوی آنها را در این باره ضعیف معرفی نماییم.

سورن پلاس یا پارس tu5

سورن پلاس از نظر مشخصات فنی و ویژگی‌های ظاهری تقریبا به همان ترتیبی است که در بالا به آن اشاره کردیم. البته قدرت موتور پارس tu5 به 105 اسب بخار رسیده و از این نظر شرایط بهتری نسبت به پارس معمولی دارد، اما با این حال هنوز به قدرت 115 اسب بخاری سورن پلاس نرسیده است؛ اما نکته مهمی که درباره پارس tu5 باید به آن اشاره کنیم، دوام و ماندگاری طولانی موتور آن است. نه به این زودی‌ها دچار خرابی خواهد شد و نه به این زودی نیاز به صرف هزینه‌های بالا برای تعمیر آن خواهید داشت.

در انتخاب میان سورن پلاس یا پارس tu5 همان بحث جذابیت‌های ظاهری نیز مطرح می‌شود که در این زمنیه سورن پلاس گزینه بهتری است. در نهایت اگر از نظر ظاهری پارس را ترجیح دادید، از نظر فنی خیلی اختلاف زیادی را مشاهده نخواهید کرد.

مزایا و معایب سورن پلاس

در مقالات گذشته مزایا و معایب پارس را با هم مرور کردیم و حالا لازم شد تا به بررسی مزایا و معایب سورن پلاس نیز بپردازیم. این مزیت‌ها و معایب البته در اکثر خودروهای داخلی به همین ترتیب وجود دارد و نقطه ضعف همه آنها محسوب می‌گردد.

مزایا:

  • کیفیت فنی مناسب
  • ایمنی مناسب
  • تجربه رانندگی خوب

معایب:

  • استفاده از متریال نامرغوب هم در نمای ظاهری و هم در کابین
  • پلتفرم قدیمی
  • لوازم یکی گران‌تر

سورن پلاس بخریم یا پژو پارس

مزایا و معایب سورن پلاس

سورن پلاس بخریم یا پژو پارس؟

درباره ویژگی‌ها و مشخصات سورن و پارس با هم صحبت کردیم و ویژگی‌های هر دو خودرو را به صورت کامل مرور نمودیم. حالا نوبت به این رسیده تا در انتها یک نتیجه‌گیری کلی از شرایط این دو خودرو داشته باشیم. از نظر فنی و موتوری سورن پلاس کمی بهتر از پارس است ولی به پارس tu5 نزدیک است. از نظر ظاهری دو خودرو اختلاف کمتری نسبت به هم دارند، اما باز هم شرایط برای سورن پلاس بهتر است. اختلاف این دو خودرو خیلی زیاد نیست و تنها این بودجه است که نقش تعیین کننده‌ای در خرید هر یک دارد.

در انتها یک بار دیگر باید یادآوری کنیم که شما می‌توانید برای خرید لوازم یدکی تمام خودروها از خدمات ما در فروشگاه آریان یدک استفاده کنید. عرضه قطعات یدکی خودروهای داخلی و خارجی با بهترین قیمت‌ها و همچنین عرضه گارانتی برای آنها باعث شده تا کاربران ما اعتماد کاملی نسبت به این قطعات پیدا نمایند. شما نیز می‌توانید تجربه یک خرید شیرین را برای خود رقم بزنید.