با مقایسه تارا و دنا و دنا پلاس با شما همراه هستیم. البته در بازار بین‌المللی رایج‌تر این است که دو خودرو در یک رده قیمتی و مشخصات را از میان برندها و کمپانی‌های مختلف با هم مقایسه کنیم، اما بازار ایران در شرایطی قرار دارد که برای ارزیابی دو خودرو، سراغ محصولات یک کمپانی رفته و باید به مقایسه تارا با دنا پلاس و دنا بپردازیم. این مقایسه احتمالا برای بسیاری از کاربران ایرانی جذاب است؛ زیرا عملا انتخاب‌های محدودی برای خرید وجود دارد و با کمی جستجو دنا و دنا پلاس و در کنار آنها تارا می‌توانند از جمله بهترین‌های موجود در بازار باشند.

اینکه دنا پلاس بخریم یا تارا یا حتی مقایسه تارا اتوماتیک با دنا پلاس اتوماتیک تنها با ارزیابی مشخصات فنی آنها نتیجه مطلوبی به دنبال نخواهد داشت و لازم است تا در این باره جزئیات بیشتری مورد آنالیز قرار بگیرد. به هر حال این دو سدان خانوادگی جمع‌و‌جور بازار ایران با همه چالش‌ها و مشکلاتی که در طراحی ظاهری و فنی خود دارند، یک سروگردن از بسیاری از ایرانی‌ها بالاتر بوده و به نظر انتخاب‌های خوبی در میان وطنی‌ها می‌رسند. خوشبختانه از نظر بازار لوازم یدکی نیز شرایط خوبی برای آنها شاهد هستیم که می‌تواند انگیزه‌های کاربران برای خرید آنها را بیشتر هم نماید. در ادامه آنها را از تمام جهات با هم مقایسه خواهیم کرد.

مقایسه تارا و دنا

تارا و دنا و دنا پلاس هر سه تولیدات ایران‌خودرو هستند که احتمالا اگر هر سه آنها را کنار هم بگذارید، متوجه شباهت‌های زیادی میان آنها خواهید شد. این شباهت‌ها به راحتی نشان می‌دهد که یک طراح، پشت میز طراحی آنها نشسته و عملا حتی اگر آنها را برادران دو قلو خطاب نکنید، یک نسبت فامیلی درجه 1 از عمو یا دایی گرفته تا خاله و برادرزاده را می‌توانیم برای آنها در نظر بگیریم؛ اما به هر حال تفاوت‌هایی را نیز چه در طراحی ظاهری و چه در بحث فنی در آنها شاهد هستیم که این تفاوت‌ها می‌توانند فاکتورهای مهمی برای انتخاب یکی از آنها باشند.

دقت کنید که این مقاله یک مقاله انتقادی نیست که بخواهیم مشخصات این دو ماشین را نقد کنیم و هدف اصلی ما مقایسه‌ای برای یک راهنمایی مهم برای انتخاب یکی از آنها در زمان خرید است. اتفاقی که در مقایسه تیبا با ساینا و کوییک نیز آن را رقم زدیم. از این رو قرار نیست در انتهای مقایسه تارا با دنا پلاس و دنا شما را از ورود به بازار خودرو ایران منع کنیم، بلکه تلاش ما انتخاب گزینه بهتر است. این مقایسه را در ادامه با ارزیابی مشخصات فنی این خودروها آغاز می‌کنیم.

مشخصات تارا

داستان تولید و عرضه تارا به عنوان یک سدان ایران جالب است. به لطف برجام رابطه خوبی میان ایران‌خودرو و پژو فرانسه شکل گرفته بود که این رابطه در نهایت منجر به مونتاژ خودروهایی در بازار ایران شد که از آن جمله می‌توانیم به پژو 2008، پژو 301 و برادران آنها اشاره داشته باشیم. کم‌کم این رابطه به دلیل پاره شدن برجام پاره شده و دست ایران‌خودرو در پوست گردو باقی ماند؛ اما نابغه‌های ایرانی در ایران‌خودرو دست‌بردار نبودند و این بار با رسیدن به خودکفایی با ارتقاء پلتفرم پژو 301 اقدام به عرضه خودرو جدیدی نمودند که اکنون به نام تارا شناخته می‌شود.

تارا در دو مدل دستی و اتومات در سال 1400 عرضه شده و به دلیل استفاده از پلتفرم پژو 301 جذابیت‌های خاصی نسبت به سایر مدل‌های ایران‌خودرو پیدا کرد. تارا در لیست خودروهایی با موتور TU5 قرار می‌گیرد. مزیتی که آن را جذاب‌تر از همیشه کرده است. با بررسی مشخصات تارا این خودرو جذاب ایران را بهتر می‌شناسید.

  • سال طراحی: 1399
  • پیشرانه: 4 سیلندر 16 سوپاپه
  • حجم موتور: 1598 سی‌سی
  • حداکثر توان موتور: 113 اسب بخار
  • گیربکس: 5 سرعته دستی یا 6 سرعته اتومات
  • شتاب 0 تا 100: 12.5 ثانیه
  • حداکثر سرعت: 190 کیلومتر بر ساعت
  • مصرف سوخت ترکیبی: 7.06 لیتر در هر صد کیلومتر
  • حجم باک: 50 لیتر

امکانات:

  • 2 عدد کیسه هوا
  • ترمزهای جلو و عقب دیسکی
  • صندلی‌های عقب تاشو
  • کروز کنترل
  • مه‌شکن‌های عقب و جلو

مقایسه تارا و دنا

مشخصات دنا و دنا پلاس

دنا یکی از محبوب‌ترین خودروهای ایرانی است که احتمالا آورده مالی خوبی نیز برای ایران‌خودرو داشته است. دنا برای اولین بار با گیربکس معمولی در سال 1393 طراحی و روانه بازار شد. خودرویی که پلتفرم اصلی آن همان پلتفرم پژو 405 است و ایران‌خودرو تنها چند ایده‌پردازی مختصر روی آن داشته است. دنا و دنا پلاس هر دو با جذابیت‌های زیادی همراه بوده و مورد توجه کاربران زیادی قرار گرفته‌اند.

دنا پلاس که نسخه به‌روزتر شده دنا معمولی است، در سال 1395 وارد بازار شده و مشخصات آن نسبت به دنا معمولی کمی بهتر شده است. این نسخه از نظر فنی و مشخصات تفاوت زیادی با خود دنا معمولی ندارد، اما نسخه پلاس توربو اتومات آن که در سال 1399 عرضه شد، شرایط بهتری از نظر فنی پیدا کرده است. دنا پلاس توربو اتومات با حداکثر توان 150 اسب بخار و یک گیربکس 6 سرعته خودکار، شتاب 11 ثانیه‌ای داشته و حداکثر سرعت آن نیز به 205 کیلومتر بر ساعت می‌رسد. از این نظر احتمالا باید در این مقایسه دنا پلاس توربو اتومات را بهترین گزینه بدانیم.

  • سال طراحی: 1393
  • پیشرانه: 4 سیلندر 16 سوپاپه
  • حجم موتور: 1645 سی‌سی
  • حداکثر توان موتور: 115 اسب بخار
  • گیربکس: 5 سرعته دستی
  • شتاب 0 تا 100: 13.5 ثانیه
  • حداکثر سرعت: 189 کیلومتر بر ساعت
  • مصرف سوخت ترکیبی: 7.74 لیتر در هر صد کیلومتر
  • حجم باک: 60 لیتر

امکانات:

  • 2 عدد کیسه هوا
  • ترمزهای جلو و عقب دیسکی
  • صندلی‌های عقب تاشو
  • کروز کنترل
  • مه‌شکن‌های عقب و جلو

مقایسه دنا پلاس با تارا در بخش فنی

مقایسه دنا پلاس با تارا در بخش فنی

در اولین قدم باید به ارزیابی مشخصات فنی این خودروها بپردازیم. مقایسه تارا و دنا پلاس و دنا از نظر مشخصات فنی بیشتر به موتور این خودروها برمی‌گردد. در تارا کاربران می‌توانند میزبان موتور جذاب TU5P باشند. موتوری که قبلا امتحان خود را پس داده و در حال حاضر به عنوان یکی از محبوب‌ترین موتورهای به کار گرفته شده در خودروهای ایرانی محسوب می‌‎شود. دوام و ماندگاری طولانی، استهلاک پایین و هزینه‌های کم نگهداری، مهم‌ترین ویژگی‌هایی هستند که برای این موتور می‌توانیم به آن اشاره داشته باشیم. در عوض دنا و دنا پلاس با موتور EF7 روانه بازار شده‌اند که از نظر مشخصات فنی نزدیک به همان tu5 است.

اینکه خیلی ساده نتیجه‌گیری کنیم که موتور TU5P تارا گزینه بسیار بالاتری نسبت به موتور EF7 دنا و دنا پلاس است یا برعکس موتور EF7 را گزینه بهتری بدانیم، اینطور نیست، اما ارزیابی میدانی این دو خودرو نشان از این دارد که موتور تارا شرایط بهتری داشته و کیفیت بالاتری از خود نشان می‌دهد. حداکثر قدرت آن نیز به نسبت دنا بالاتر بوده و همین موضوع می‌تواند نشان از برتری نسبی آن باشد. شتاب 0 تا 100 بهتری را نیز برای تارا شاهد هستیم که می‌تواند تاییدی بیشتر از بهتر بودن عملکرد آن از نظر فنی باشد. مزیتی که موتور TU5P در آن رقم زده است. در مقایسه شاهین با پژو پارس TU5 درباره مزیت‌های این موتور نسبت به سایر موتورهای ایرانی نکات مهمی را با شما در میان گذاشتیم.

تجربه رانندگی

وقتی صحبت از تجربه رانندگی می‌شود، علاوه بر کیفیت فنی موتور، باید به ارزیابی سایر قطعات فنی خودرو نیز بپردازیم. یکی از این قطعات نیز گیربکس است. در مدل‌های دستی تارا و دنا یا دنا پلاس، تجربه رانندگی مشابهی را شاهد هستیم. هر چند شتاب تارا بهتر بود، اما هر دو خودرو سواری نرمی داشته و خیلی نمی‌توانیم یکی را در این باره نسبت به دیگری گزینه بهتری قلمداد کنیم.

البته باک بنزین دنا بزرگتر از تارا است و همین موضوع می‌تواند آن را گزینه بهتری برای مسافت‌های طولانی نماید. از طرف دیگر هم میزان مصرف سوخت تارا بهینه‌تر بوده و همین موضوع باعث ایجاد شرایط برابر برای هر دو خودرو می‌شود. با این حساب مقایسه تارا و دنا در مدل‌های دستی از نظر تجربه رانندگی شرایط برابری را نشان می‌دهد.

مقایسه تارا و دنا پلاس در طراحی ظاهری

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها برای مقایسه دنا با تارا در طراحی ظاهری و کابین داخلی آنها است. قبل از هر چیزی باید این نکته را درباره طراحی ظاهری این دو خودرو در نظر بگیریم که هر دو از جمله مدرن‌ترین طراحی‌های ظاهری در میان خودروهای داخلی هستند. در واقع لقب گل سرسبد خودروهای داخلی را به 5 تا 6 خودرو نسبت بدهیم، تارا و دنا در آن جای خواهند گرفت. تارا در این بین طراحی ظاهری به‌روز‌تر و مدرن‌تری هم دارد.
در بخش جلویی این دو خودرو تشابهات زیادی داشته و اصلا نمی‌توانیم برتری خاصی را برای یکی از آنها در نظر بگیریم، اما شرایط در عقب خودرو متفاوت است. چراغ‌های عقب خاص تارا باعث شدده تا حداقل به سلیقه ما گزینه زیباتری باشد. هر چند ارزیابی طراحی ظاهری خودروها تا حدی می‌تواند سلیقه‌ای نیز باشد.

در بخش طراحی داخلی و کابین، مقایسه تارا و دنا به تفاوت‌های خیلی زیادی نمی‌رسد. در هر دو خودرو تمام امکانات و دکمه‌ها به نوعی طراحی شده تا دسترسی به آنها ساده باشد. در قطعات داخل کابین از نظر کیفیت، تفاوت زیادی در آنها دیده نمی‌شود. کما اینکه کیفیت پلاستیک‌های به کار گرفته شده در کابین دو خودرو چندان هم مطلوب نیست. ارزیابی فضای کافی برای سرنشینان عقب هم، هر چند برتری نسبی را برای تارا به ارمغان می‌آورد، اما این برتری نیز چندان قابل توجه نبوده و هر دو خودرو گزینه مناسبی برای مسافرت‌های خانوادگی خواهند بود.

تارا و دنا در بازار لوازم یدکی شرایط خوبی دارند. البته شباهت‌های این دو خودرو نباید شما را به سمت استفاده از لوازم یدکی مشترک میان آنها بکشاند. حتی لوازم یدکی جک s5 با s3 که برادران دو قلو جک محسوب می‌شوند نیز با هم تفاوت‌هایی دارند و این تفاوت‌ها در‌ بخش‌های موتوری و بدنه بیشتر هم هست. از این رو در زمان خرید لوازم یدکی برای آنها باید توجه خاصی به این موضوع داشته باشید و این نکته درباره تارا و دنا نیز صادق است.

مقایسه تارا و دنا پلاس در طراحی ظاهری

مقایسه ابعاد تارا و دنا

مقایسه ابعاد تارا و دنا

دنا با وزن 1258 کیلوگرم در ابعاد 4558 در طول، 1944 در عرض و 1460 در ارتفاع تولید شده است. در طراحی تارا از یک بدنه ددر طول 4505، در عرض 1748 و در ارتفاع 1466 میلی‌متر استفاده شده و وزن آن نیز 1150 کیلوگرم است. اعدادی که نشان از بزرگتر بودن دنا دارد. البته که این بزرگی آنقدر نیست که به راحتی با چشم قابل مشاهده باشد. هر دو ماشین به عنوان ‌یک سدان جمع‌وجور وارد بازار ایران شده و فضای خوبی را در اختیار سرنیشنان قرار می‌دهند.

ایران‌خودرو در طراحی فضای داخلی تارا از پلتفرم 206 ایده گرفته اما تفاوت‌های زیادی را مخصوصا در بخش سرنشینان عقب این خودرو رقم زده است. از این بابت هم در دنا و هم در تارا شرایط مشابه و تقریبا راحتی را برای سرنشینان شاهد خواهید بود.

امکانات و آپشن‌ها

گران‌قیمت‌ترین خودروهای ایرانی نیز از نظر آپشن‌ها و امکانات چندان تعریفی ندارند و این جمله را می‌توانیم برای تارا و دنا نیز تعریف کنیم. اگر توربو بودن را یک مزیت و آپشن تعریف کنیم که نیست، دنا پلاس را می‌توانید با نمونه توربو در اختیار داشته باشید. تارا هم امکان رانندگی در حالت اسپورت را در اختیار راننده قرار می‌دهد. از نظر سایر آپشن‌ها مخصوصا آپشن‌های ایمنی و امنیتی، دو ماشین نزدیک به هم بوده و امکانات خاصی را در آنها شاهد نیستیم.

حتی مانیتورهای به کار گرفته شده در تولیدات ایران‌خودرو نیز مجهز به نسخه اندروید نبوده و فقط نمایشگر هستند. برای استفاده از قابلیت GPS در زمان رانندگی نیز باید از طریق بلوتوث، موبایل خود را به نمایشگر متصل نمایید. در غیراین‌صورت حتی این آپشن هم بلااستفاده خواهد شد. در یک کلام قرار نیست شما خودرویی با امکانات و آپشن‌های خیلی عالی را در صورت خرید هر یک از آنها در اختیار داشته باشید.

مقایسه تارا با دنا معمولی

مقایسه تارا با دنا معمولی نشان‌ از برتری نسبی تارا دارد. هم در طراحی ظاهری و هم در‌ بخش فنی برتری نسبی را می‌توانیم برای تارا در نظر بگیریم. البته که این تفاوت‌ها آن قدر نیست که بخواهیم با اطمینان کامل تارا را گزینه برتر معرفی نماییم. همین که هم تارا و هم دنا معمولی در یک رده قرار گرفته و از نظر مشخصات نزدیک به هم هستند، نشان از این دارد که کاربران بیشتر باید در طراحی ظاهری آنها دقت نموده و گزینه مناسب‌تر را از روی ظاهر آنها انتخاب کنند.

استفاده از موتور TU5P را می‌توان نکته‌ای در تارا در نظر گرفت که اطمینان قلبی بهتری را برای خریدار به دنبال دارد. البته که اگر پای صحبت رانندگان تارا و دنا بنشینید و آنها را با خودروهای چینی مقایسه کنید، تمایلی به انتخاب هیچ یک از این دو نخواهید داشت.

مقایسه تارا با دنا معمولی

مقایسه دنا پلاس با تارا

مقایسه دنا پلاس با تارا

مقایسه دنا پلاس با تارا دستی یک روح را در دو بدن به ما نشان می‌دهد. خودروهایی که تعداد شباهت‌های آنها چندین برابر تفاوت‌هایشان بوده و عملا باز هم انتخاب را به بررسی شرایط ظاهری آنها برمی‌گرداند. در نمونه تارا اتومات حداقل یک گیربکس اتومات در اختیار خواهید داشت که شرایط رانندگی بهتری را مخصوصا در سطح شهر برای راننده ایجاد می‌نماید.

جالب است بدانید که گیربکس تارا اتومات هم با چالش‌های زیادی در زمان رانندگی روبرو است. صدای بسیار زیاد، تعویض دنده در دور موتورهای خیلی بالا و استهلاک بالای آن باعث شده تا بعد از چند مدت رانندگی چندان دل خوشی از آن نداشته باشید. در واقع اگر بخواهید آپشن و جذابیت استفاده از یک خودرو اتومات را در اختیار داشته باشید، باید خود را برای این دست از معایب نیز آماده سازید.

مقایسه تارا و دنا پلاس توربو

مقایسه تارا و دنا پلاس توربو هم از آن دست از مقایسه‌هایی است که تصورات اشتباهی را در ذهن کاربران ایجاد می‌نماید. با بررسی مشخصات فنی دنا پلاس توربو با تارا شاید برتری نسبی با دنا پلاس توربو باشد و قدرت بیشتری را در پیشرانه آن شاهد باشیم، اما در عمل این تفاوت حتی می‌تواند تبدیل به یک عیب بزرگ شود.

واقعیت این است که توربو بودن دنا پلاس هر چند قدرت بیشتری را برای آن رقم زده، اما معایب بسیار زیادی از جمله سروصدای بسیار زیاد در زمان رانندگی، استهلاک بالا و هزینه‌های زیاد نگهداری را برای آن ایجاد کرده است. توربو بودن حساسیت این خودرو را به میزان قابل توجهی افزایش داده و از این رو نتوانستیم دنا پلاس توربو را نیز یک گزینه کاملا برتر بدانیم.

مقایسه دنا پلاس اتومات با تارا اتومات

مقایسه دنا پلاس اتومات با تارا اتومات نشان از برتری نسبی دنا پلاس دارد. دنا پلاس اتومات با یک موتور توربو، قدرت بیشتری را در زمان رانندگی ایجاد کرده و حتی قیمت منطقی‌تری نیز نسبت به تارا اتومات دارد. البته در‌ بخش طراحی کابین و فضای کافی در آن، تارا گزینه بهتری است. همچنین تجربه سواری نرم‌تری را نیز تا حدی در تارا احساس خواهید کرد. قابلیت توربو، سروصدای زیادی را در دنا پلاس ایجاد می‌کند.

هم دنا پلاس و هم تارا در نسخه‌های اتومات گزینه‌های مطلوب بازار ایران محسوب می‌شوند. البته نکته جالب درباره این دو این است که نزدیک شدن آنها به قیمت خودروهای خارجی باعث شده تا شرایط برای انتخاب میان آنها پیچیده شود. حتی می‌توان آنها را با خودروهایی مانند s3 جک نیز مقایسه کرد. شاید با خود تصور کنید که با خرید تارا یا دنا پلاس اتومات در حال سوار شدن بر روی یک محصولات تویوتا هستید و تصور حس مشابهی داشته باشید، اما فراموش نکنید که گیربکس‌های اتومات تفاوت‌های زیادی با هم دارند و صرف اتومات بودن یک خودرو نشان از کیفیت بالای آن نیست. اتفاقا برخلاف اینکه لوازم یدکی تویوتا کیفیت بالاتری داشته و به این زودی‌ها نیاز به تعویض پیدا نمی‌کند، در نمونه‌های اتومات خودروهای ایرانی ممکن است قطعات مربوط به گیربکس خیلی زود به زود هم خراب شوند. به همین دلیل نزدیک شدن قیمت آنها به قیمت خودروهای خارجی یک هشدار بزرگ برای آنها خواهد شد.

دنا بخریم یا تارا

در نهایت باید تصمیم بگیریم که دنا بخریم یا تارا و دلیل این انتخاب را نیز بدانیم. واقعیت این است که این ماشین‌ها تفاوت‌های خیلی فاحشی با هم ندارند. تارا در بسیاری از موارد و آیتم‌ها گزینه بهتری نسبت به دنا بود و در طراحی ظاهری نیز یک خودرو متفاوت محسوب می‌شود، اما تجربه رانندگی با آنها بیش از پیش شباهت‌های آنها را به شما نشان خواهد داد.
سال‌ها تجربه ما در فرایند فروش لوازم یدکی خودرو و ارتباط با رانندگان مختلف ثابت می‌کند که کاربران این دو خودرو هر چند رضایت نسبی نسبت به آنها دارند، اما در مقایسه با خودروهای چینی و خارجی، چندان تعریفی نمی‌توان از آنها داشت. تنها توصیه ما این است که در صورت خرید هر یک از این دو، حتما با خرید و استفاده از لوازم یدکی درجه 1، کیفیت فنی خودرو خود را در بهترین وضعیت حفظ کنید. در آریان یدک در کنار شما هستیم تا قطعات یدکی خودروها را با قیمت رقابتی و تضمین اصالت کالا به دست شما برسانیم تا قدمی در این باره برای کاربران ایرانی برداشته باشیم. در هر جایی از ایران که هستید تنها کافی است با ما تماس گرفته و محصولات مورد نظر خود را سفارش دهید تا در اسرع وقت به دست شما برسد.