علت تقه زدن ماشین چیست؟ بروز هر صدای غیر عادی در زمان رانندگی در خودرو می‌تواند نشانه خرابی در یک قطعه و یا نقص در یک سیستم باشد. گاهی اوقات صداهای خارج شده از موتور خودرو به قدری آزاردهنده خواهند بود که هر چه سریع‌تر باید برای رفع ایرادات مربوط به آنها اقدام کنیم. برای این منظور در درجه اول شما باید عیب‌یابی کرده و بدانید که مشکل از کجاست. برای اینکه بدانید علت تقه زدن ماشین در دور پایین, در دنده یک, هنگام گاز دادن, هنگام حرکت, هنگام ترمز گرفتن, هنگام تعویض دنده یا هر حالت دیگری چیست، فقط کافیست تا چند دقیقه آینده در این مقاله با ما در آریان یدک همراه باشید.

علت تقه زدن ماشین از آن دسته از ایراداتی نیست که بتوانید خیلی راحت از آنها بگذرید. هرچند صداهای عجیب و غریب خیلی زیادی را ممکن است از خودرو خود بشنوید، اما صدای تقه از آن دسته از صداهایی است که از همان ابتدا ذهن شما را درگیر می‌کند و اگر هرچه سریع‌تر برای رفع ایرادات موجود اقدام نکنید، احتمالاً ممکن است چند روزی را مهمان یک تعمیرگاه حرفه‌ای باشید. البته احتمالاً کار به خرید لوازم یدکی خودرو نیز خواهد کشید که می‌تواند هزینه‌های شما را به مراتب افزایش دهد. اما وقتی صدای تقه از ماشین به گوش می‌رسد، زیر کاپوت ماشین شما چه خبر است؟ در فروشگاه لوازم یدکی آریان یدک در کنار شما هستیم تا به صورت کامل این موضوع را در انواع حالت‌ها مورد بررسی قرار داده و روش‌های رفع آنها را نیز برای شما بازگو کنیم.

علت تقه زدن ماشین

تقه زدن اصطلاحی است که در خودرو برای توصیف یک صدای غیر عادی از ‌بخش فنی و موتوری استفاده می‌شود. شما در حال رانندگی هستید و وقتی پای خود را روی پدال گاز فشار می‌دهید، ناگهان یک صدای کوبش در خودروی شما ایجاد می‌شود. یا در سرعت بالا در زمان تعویض دنده صدای عجیبی به گوش شما می‌رسد. حتی شما نکات مربوط به بهترین دور موتور برای تعویض دنده را هم رعایت کرده‌اید، اما همچنان این صدای بعد از موتور خودرو شما می‌آید. در چنین مواقعی ممکن است دلایل مختلفی عامل به وجود آمدن این صدا باشند.

  • خرابی یکی از قطعات فنی خودرو
  • کمبود یکی از مایعات در خودرو
  • وجود نقص در سیستم‌های مختلف خودرو
  • استفاده نادرست از ماشین
  • استفاده از محصولات و لوازم مصرفی بی‌کیفیت

مهمترین دلایلی هستند که صدای تقه را می‌توانیم به آنها نسبت دهیم. البته که شما باید بهترین زمان تعویض لوازم مصرفی خودرو خود را بدانید و به موقع برای منظور اقدام کنید. عملاً هر اشتباهی در این باره می‌تواند باعث بروز مشکلات مختلفی مانند صدای تقه در زمان رانندگی شود. بسته به اینکه شما در چه شرایطی در حال رانندگی باشید، علت این صداها را می‌توانیم در قطعات و مشکلات مختلفی بدانیم. در ادامه در انواع حالات رانندگی علت به وجود آمدن این صدا را با هم بررسی کرده و روش‌های رفع آنها را مرور می‌کنیم.

علت تقه زدن ماشین

علت تقه زدن ماشین در دور پایین

در اولین قدم نوبت به بررسی علت تقه زدن ماشین در دور پایین می‌رسد. وقتی شما با سرعت خیلی کم در حال حرکت هستید، بروز صداهای ناهنجار از خودروی شما ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلفی باشد. البته نکته بسیار مهم اینجاست که بررسی علت این صدا در خودروهای مختلف تفاوت‌هایی هم با هم دارد. مثلاً قرار نیست علت بروز صدای بد در دور پایین در خودروی جک با خودروی تویوتا یکی باشد. همانطور که کیفیت لوازم یدکی جک با کیفیت لوازم تویوتا با هم متفاوت است، دلایل و شرایط خرابی قطعات این دو خودرو نیز تفاوت‌هایی با هم خواهد داشت؛ اما به صورت عمومی می‌توانیم دلایل بروز صدای تقه را در دور پایین ماشین بررسی کنیم.

سوخت بی‌کیفیت

اولین گزینه‌ای که به عنوان دلیل اصلی صدای تقه در دور پایین موتور به ذهن ما می‌رسد، استفاده از سوخت بی‌کیفیت است. بنزین خودرو شما تمام شده و مسلماً بعد از مشاهده اولین پمپ بنزین خودرو را به سمت آن هدایت می‌کنید و سعی می‌کنید تا سریعتر از تمام خودروها وارد یکی از باجه‌های بنزین شده و باک خودرو خودرو پر کنید. یک لحظه در ذهن خود مرور کنید که تاکنون چند بار در زمان بنزین زدن به کیفیت بنزین دقت کرده‌اید و اصلاً این موضوع برای شما اهمیت داشته است؟

خیلی جالب است که اگر بدانید بسیاری از خودروهای خارجی حتی نوع بنزین مورد استفاده برای خودرو را نیز در دفترچه راهنما تعیین می‌کنند که این موضوع می‌تواند شامل میزان اکتان بنزین هم باشد. در صورتی که میزان اکتان بنزین استفاده شده در وسیله نقلیه شما کمتر از استاندارد لازم برای خودروی مورد نظر باشد، سوخت قبل از قرار گرفتن در فشار محفظه احتراق مشتعل خواهد شد و عملاً می‌توانیم این چالش را با صدای کوبش در موتور بفهمیم.

متاسفانه کیفیت بنزین در کشور ما به شدت کاهش پیدا کرده و درصد قابل توجهی از بنزین‌های موجود در پمپ بنزین‌ها، دارای مواد اضافی هستند که استفاده از آنها برای خودروهای خارجی می‌تواند چالش‌های بسیار زیادی در ‌بخش فنی آنها به دنبال داشته باشد.

نحوه برطرف کردن مشکل کیفیت پایین سوخت:

اگر کیفیت سوخت تزریق شده به باک خودروی شما پایین باشد شما روش ‌هایی را پیش رو دارید که می‌توانید از این چالش عبور کنید. اول اینکه شما می‌توانید از بنزین سوپر استفاده نمایید که کیفیت بالاتری نسبت به بنزین معمولی دارد. همچنین در زمان پر کردن باک می‌توانید از مایعات مکمل بنزین که حاوی اکتان هستند برای بالاتر بردن میزان اکتان بنزین استفاده شده بهره ببرید. البته هرچند این نکات ممکن از هزینه‌های نگهداری از خودرو را برای شما افزایش دهد، اما به هر حال عدم دقت به همین موضوع ممکن است هزینه‌های چند میلیون تومانی بابت تعمیر موتور را روی دست شما باقی بگذارد.

خرابی سیستم احتراق

علت تقه زدن ماشین در دور پایین را همچنین می‌توانیم به خرابی سیستم احتراق نسبت دهیم. شمع‌ها در خودروی شما انرژی الکتریکی را به جرقه تبدیل کرده و این جرقه مخلوط سوخت و هوا را در داخل سیلندر مشتعل می‌کند. با این حساب وجود یک شمع با کیفیت برای حفظ راندمان موتور خودرو شما بسیار ضروری خواهد بود و در صورت وجود یک شمع بد و تاریخ مصرف گذشته عملاً سیستم به خوبی عمل نکرده و ممکن است شما این چالش را با ضربه زدن موتور مشاهده کنید.
تعویض به موقع شمع یکی از مهم‌ترین نکات برای حفظ و نگهداری از خودروهای امروزی محسوب می‌شود و شما بسته به نوع خودرویی که از آن استفاده می‌کنید بایستی در تاریخ مشخصی برای تعویض شمع اقدام نمایید. همچنین توصیه می‌کنیم که برای خرید شمع سراغ فروشگاه‌هایی بروید که کیفیت بالایی از این محصول را در دسترس شما قرار می‌دهند.

ترکیب نامناسب سوخت و هوا

بخش قابل توجهی از راندمان موتور خودروی شما به شرایط ترکیب سوخت و هوا در داخل سیلندر برمی‌گردد. هرگونه چالشی که باعث به هم خوردن ترکیب مناسب سوخت و هوا شود، عملاً روی راندمان موتور شما تاثیر گذاشته و می‌تواند چالش‌هایی مانند صدای تقه را در زمان رانندگی با دور پایین در آن ایجاد کند. دلایل و عوامل مختلف و زیادی وجود دارند که می‌توانند باعث به هم خوردن ترکیب مناسب سوخت و هوا در خودروی شما باشند.
نشتی جریان هوا، خرابی در اجزای سیستم تزریق سوخت، انباشته شدن مواد اضافی در‌ بخش‌های مختلف خودرو، تنظیم نامناسب سوپاپ و مواردی از این دست از جمله ایراداتی هستند که می‌توانند دلیلی برای به هم خوردن ترکیب سوخت و هوا در ماشین شما شده و عملاً چالش‌هایی مانند تقه زدن خودرو در دور پایین را رقم بزنند.

در صورتی که خودروی شما با چنین ایرادی روبرو بود، عملاً باید از یک تعمیرکار حرفه‌ای برای پیدا کردن دلیل اصلی ایراد استفاده کرده و سپس به دنبال رفع آن باشید. اگر در طول این فرایند نیاز به خرید لوازم یدکی برای خودروی خود داشتید، فراموش نکنید که آریان یدک وارد کننده مستقیم لوازم یدکی خودروهای خارجی در ایران است. امکان خرید لوازم یدکی لیفان و تمام برندهای چینی و همچنین برندهای اروپایی و سایر خودروسازان شرق آسیا مانند تویوتا و هیوندای با استفاده از خدمات ما در آریان یدک در دسترس شما است.

  • خرابی در اجزای سیستم تزریق سوخت
  • تنظیم نامناسب سوپاپ

علت تقه زدن ماشین در دور پایین

دو عامل مهمی هستند که می‌توانند بیشترین تاثیر را روی به هم خوردن ترکیب سوخت و هوا در خودروی شما در دور پایین داشته باشند. بنابراین اگر به دنبال پیدا کردن ایرادات موجود و رفع آنها هستید در درجه اول می‌توانید این دو موضوع را مورد بررسی قرار دهید.

ایرادات سیستم انتقال قدرت

همچنین در صورتی که موتور خودروی شما در دور پایین کیفیت لازم را نداشته باشد، ممکن است موضوع اصلی به سیستم انتقال قدرت و قطعات آن برگردد. از کلاچ گرفته تا گیربکس همگی می‌توانند در این موضوع تاثیر داشته باشند. حتی اگر صفحه کلاچ خودروی خود را به موقع تعویض نکرده باشید احتمالاً چنین چالشی را در دور پایین در زمان رانندگی احساس خواهید کرد. البته شما باید روش ‌های تشخیص صفحه کلاچ اصلی را از محصولات تقلبی و بی‌کیفیت بدانید و در صورت نیاز به تعویض این قطعه از بهترین محصولات برای آن استفاده کنید.

علت تقه زدن ماشین در دنده یک

وقتی شما در حال رانندگی با دنده یک هستید، عملاً دور موتور خودرو شما بسیار پایین است و علت تغییر زدن ماشین در دنده یک را به نوعی می‌توانیم همان مواردی در نظر بگیریم که در بالا برای دور پایین به آنها اشاره کردیم. البته لازم به توضیح است که بسیاری از افراد تازه‌کار و کم‌تجربه در رانندگی، هنوز قلق ماشین خود را به دست نگرفته و به خوبی نمی‌دانند که در دنده یک و در دور پایین چگونه از کلاچ و گاز استفاده کنند. بنابراین گاهی اوقات ممکن است علت صدای تقه در خودروی شما در دنده یک اصلاً عیب قابل توجهی نباشد و به نوع و شرایط رانندگی شما برگردد.

اما اگر از بابت شرایط استفاده از خودرو در زمان رانندگی اطمینان کامل دارید، مواردی مانند خرابی سنسور کیلومتر یا سولفاته شدن آن می‌تواند دلیلی برای تقه زدن موتور خودرو شما در این شرایط باشد.‌ خرابی سنسور کیلومتر در واقع از جمله دلایلی است که روی فرایند احتراق در داخل سیلندرها و ترکیب سوخت و هوا در آن تاثیر می‌گذارد. این سنسور با اعلان سرعت حرکت خودرو به ECU هشدارهای لازم برای ترکیب سوخت و هوا را به آن اعلام می‌کند و در صورت بروز هرگونه خرابی در این سنسور عملاً این هشدار منطقی و درست نخواهد بود. پس با این حساب در صورت بروز چنین چالشی در دنده یک عملاً می‌توانید در اولین قدم سنسور کیلومتر خودرو خود را مورد بررسی قرار دهید.

علت تقه زدن ماشین هنگام دنده عقب

رانندگی با دنده عقب یکی از چالش‌هایی است که اکثر کاربران ایرانی با آن روبرو هستند و به دلیل شرایط بد خیابان‌ها در سطح شهرهای بزرگ عملاً رانندگی با دنده عقب هر لحظه ممکن است خطرآفرین باشد. به همین دلیل خیلی از راننده‌های ایرانی تسلط خوبی روی رانندگی با دنده عقب نداشته و این موضوع می‌تواند خود به خود دلیلی برای بروز چالش‌های مختلف مانند صدای تقه در دنده عقب باشد.

بعد از امیدواری که در بالا به شما دادیم حالا باید به این نکته هم اشاره کنیم که گاهی اوقات باید به دنبال علت تغییر زدن ماشین هنگام دنده عقب باشید، زیرا همیشه هم چالش موجود به سبک رانندگی شما برنمی‌گردد. دلایل بروز صدای تقه موتور در زمان دنده عقب مشابه با رانندگی با دنده یک و دور پایین است. با این حساب اگر در زمان عقب رفتن هم با چنین چالشی روبرو شدید می‌توانید همان مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم را مورد بررسی قرار دهید.

علت تقه زدن ماشین هنگام حرکت

صدای تقه از زیر ماشین هنگام حرکت یک اتفاق بسیار بد برای خودرو شما است. اگر ماشین شما در زمان رانندگی به صورت ناگهانی با این صدا روبرو شود، سپس صدا کاملاً قطع شده و دیگر آن را نشنوید، چالش خیلی زیادی پیش روی شما نخواهد بود اما ادامه‌دار شدن صدا می‌تواند دلیلی برای بروز یک ایراد بزرگ در خودروی شما باشد. علت تقه زدن ماشین هنگام حرکت گاهی اوقات به قطعات بسیار مهمی برمی‌گردد و تعمیر یا تعویض چنین قطعاتی می‌تواند هزینه‌های هنگفتی را روی دست شما باقی بگذارد.

علت تقه زدن ماشین هنگام حرکت

البته خیلی هم جای نگرانی نیست، زیرا ممکن است گاهی اوقات تنها با یک ترفند بسیار ساده بتوانید این مشکل را برطرف کنید. در ادامه با معرفی دلایل مختلفی که می‌توانند باعث صدای تقه ماشین در زمان حرکت باشند، به این شناخت خواهید رسید که کدام ایراد برای شما هزینه بالاتری به دنبال خواهد داشت.

خرابی شمع‌ها

درباره خرابی شمع‌ها و تاثیر آن روی راندمان موتور در بالا صحبت کردیم. اگر شمع‌های خودروی شما دیگر قابل استفاده نباشند هرچه سریع‌تر باید به دنبال تعویض آنها باشید. عدم تعویض به موقع شمع می‌تواند راندمان موتور خودروی شما را به میزان قابل توجهی کاهش داده و میزان مصرف سوخت را نیز در خودروی شما افزایش دهد. بنابراین هرچه سریعتر باید فکری به حال آن نمایید.

سوخت با اکتان پایین

بنزین با درجه‌بندی اکتان متفاوتی عرضه می‌شود و میزان اکتان بنزین روی عملکرد آن در خودرو تاثیر مستقیم خواهد داشت. هر چقدر اکتان سوخت بالاتر باشد، قبل از اشتعال تراکم بیشتری را تحمل می‌کند. در صورتی که موتور خودرو شما طوری طراحی شده که برای سوخت با اکتان بالا مناسب است، عملاً استفاده از یک بنزین معمولی با اکتان پایین چالش‌های بسیار زیادی مانند صدای بیش از حد موتور و صدای تقه را در آن ایجاد خواهد کرد.

به هر حال بالا بودن قیمت بنزین سوپر و استفاده از مایعات حاوی اکتان، کاربران ایرانی را به سمت استفاده از بنزین معمولی می‌کشاند و به همین دلیل چالش‌هایی مانند صدای تقه در زمان حرکت را به وفور می‌توانید در خودروهای ایرانی شاهد باشید. همچنین لازم به توضیح است که استفاده از بنزین با کیفیت پایین باعث بروز ایرادات سیستم سوخت رسانی و ایجاد مشکل در فرایند تزریق سوخت به بلوک سیلندر نیز خواهد شد.

البته موارد دیگری مانند مشاهده علائم خرابی پمپ سوخت و بروز ایرادات در قطعات موجود در سیستم سوخت‌رسانی و سیستم تزریق سوخت بلوک سیلندر، همگی در بروز این چالش تاثیر خود را خواهند داشت. بنابراین صرفاً بالا یا پایین بودن اکتان بنزین تعیین کننده در پیدا کردن علت این مشکل نیست و شما باید بررسی کامل و دقیقی روی شرایط موجود در سیستم‌های خودرو خود داشته باشید. بنزین با اکتان پایین تنها یکی از دلایل بروز ایراد در سیستم سوخت رسانی و تزریق سوخت است و ممکن است سایر قطعات نیز در این باره نقش خود را داشته باشند.

رسوب کربن

علت تقه زدن ماشین در هنگام حرکت همچنین می‌تواند تحت تاثیر رسوب کربن در اجزای مختلف خودرو باشد. اگر از مواد شوینده کربنی برای پاک کردن سیلندرهای خودروی خود استفاده نکرده باشید، این رسوبات باعث پر شدن فضای سیلندرها شده و عملاً روی کیفیت احتراق در داخل آنها تاثیر می‌گذارد. وجود کربن زیاد در سیلندرها باعث افزایش فشرده‌سازی شده و در نهایت تغییرات ایجاد شده در فشرده‌سازی سوخت می‌تواند منجر به صداهای تند و زننده در زمان حرکت خودرو شود.
البته رسوبات کربن چالش‌ها و مشکلات دیگری هم مانند افزایش میزان سوخت را نیز در خودرو شما ایجاد خواهند کرد. برای برطرف کردن این مشکل لازم است تا حتماً توسط یک متخصص تمام اجزای داخل سیلندر خودرو شما شستشو داده شود.

خرابی پیستون‌ها

پیستون‌های آسیب دیده هم می‌توانند دلیلی برای ضربه زدن موتور باشند. در صورت بروز ایراد و خرابی در پیستون‌ها عملاً مخلوط سوخت و هوا به خوبی فشرده نشده و عملکرد ناقص فرایند احتراق باعث ضربه زدن موتور می‌شود. البته ایرادات به وجود آمده در پیستون‌ها از آن دسته از ایراداتی نیستند که خود شما بتوانید آنها را مورد بررسی قرار داده و تشخیص دهید.

بررسی کیفیت عملکرد پیستون‌ها و ارزیابی سالم بودن آنها نیاز به تخصص و تجربه دارد و تنها تعمیرکار حرفه‌ای است که چنین شرایطی را دارا خواهد بود.

فرسوده بودن یاتاقان‌های موتور

درباره اینکه یاتاقان چیست و چه کاربردی در خودرو دارد، به صورت کامل و جامع با هم صحبت کردیم. در صورتی که یاتاقان‌های موتور فرسوده شده باشند، نمی‌توانند وزن آن را به خوبی تحمل کرده و از این رو ممکن است شاهد ضربه زدن موتور در زمان رانندگی و حرکت باشید. تعویض یاتاقان‌ها در این مواقع بهترین راهکار برای برطرف کردن این چالش است.

تعویض یاتاقان و خرید یاتاقان جدید خیلی هزینه هنگفتی روی دست شما باقی نمی‌گذارد، اما نکته مهم در این مواقع پیدا کردن محصولی با کیفیت بالا است. عدم دقت به کیفیت یاتاقان در زمان تعویض، خیلی زود دوباره چالشی مانند صدای تقه را برای خودروی شما به وجود خواهد آورد.

خرابی پمپ سوخت

پمپ بنزین معیوب هم می‌تواند دلیلی برای کوبیده شدن موتور باشد. بنابراین اگر به دنبال علت صدای تقه در هنگام حرکت هستید، بایستی کیفیت پمپ بنزین ماشین خود را هم بررسی کنید. عملکرد ضعیف پمپ سوخت هم به صورت مستقیم روی ترکیب سوخت و هوا در سیلندرها تاثیر دارد و عملاً نباید انتظار داشته باشید که در صورت خراب شدن پمپ سوخت موتور خودرو شما کارکرد طبیعی داشته باشد. عدم تعمیر به موقع پمپ سوخت ممکن است باعث بروز چالش‌های بیشتری به خصوص در سیلندرها و پیستون‌های خودروی شما شود.

کم بودن روغن موتور

وای از این فراموشکاری تعویض به موقع روغن موتور و پر کردن دوباره موتور از روغن. احتمالاً تعداد مقالاتی که در آنها به اهمیت تعویض به موقع روغن موتور و پر کردن به موقع روغن موتور اشاره شده از تعداد موهای سر ما بیشتر است، اما همچنان کاربران ایرانی با این چالش با خودرو خود روبرو هستند و نمی‌توانند شرایط بهینه‌ای را برای آن ایجاد کنند.

با کم شدن میزان روغن موتور عملاً روغن به اندازه کافی به تمام قطعات موتوری نرسیده و شاهد بروز سایش در زمان رانندگی در این قطعات خواهید بود. این سایش‌ها هم می‌توانند دلیلی برای صدای بد و ناهنجار مانند تقی در خودروی شما شوند. حتی کثیف شدن زیاد روغن هم می‌تواند باعث کوبش موتور در زمان حرکت باشد. چاره این کار بسیار ساده است و احتمالاً خود شما هم به راحتی می‌توانید تشخیص دهید که چگونه باید از این مشکل عبور کنید.

خراب شدن واشر و مهروموم‌ها

واشرها و مهروموم‌ها در خودرو نقش جلوگیری از نشتی را به عهده دارند. خراب شدن مهرموم‌ها می‌تواند نشتی در اجزای مختلف موتور را به دنبال داشته باشد و این نشتی‌ها در نهایت خرابی‌های متعددی مانند کوبیده شدن موتور در زمان رانندگی را به دنبال دارند. بنابراین باید کیفیت واشر و مهره موم‌ها را نیز در صورت بروز چنین چالشی مورد ارزیابی قرار دهید.

البته ایرادات دیگری هم وجود دارند که می‌توانند دلیلی برای صدای تقه از موتور در زمان رانندگی و حرکت باشند. با توجه به اینکه در زمان حرکت خودرو اکثر سیستم‌های ماشین در حال فعالیت هستند، بروز ایراد در هر یک از آنها می‌تواند دلیلی برای صدای تقه از خودروی شما باشد.

  • ایرادات رایج سیستم تعلیق
  • به هم خودرو اجزای سیستم ترمز
  • ریپ زدن موتور خودرو

از جمله ایرادات دیگری هستند که چنین شرایطی را برای ماشین شما ایجاد خواهند کرد. با شناخت دلایل ریپ زدن موتور خودرو و نحوه عملکرد سیستم تعلیق و سیستم ترمز بهتر می‌توانید تشخیص دهید که آیا ایراد به وجود آمده مربوط به این سیستم‌ها است یا خیر. در مجله خودروی آریان یدک در مقالات مختلف به بررسی نحوه کارکرد تمام این سیستم‌ها در خودرو پرداخته و نکات لازم برای شناخت هرچه بهتر آنها را در اختیار شما قرار داده‌ایم. با کمی وقت شما می‌توانید با مطالعه مقالات درک بهتری نسبت به سیستم عملکرد خودرو خود داشته و در صورت بروز ایراد، هم عیب‌یابی سریعی داشته باشید و هم در اولین فرصت و بهترین شرایط خودروی خود را تعمیر کنید.

علت تقه زدن ماشین هنگام دنده عقب

علت تقه زدن ماشین هنگام گاز دادن

صدای تقه از زیر ماشین هنگام گاز دادن هم از آن دسته از صداها و ایراداتی است که از همان ابتدا ذهن راننده را درگیر خواهد کرد. با توجه به اینکه قطعات مختلفی در هنگام گاز دادن در خودرو نقش خود را ایفا می‌کنند، از این رو تشخیص علت تغییر زدن ماشین هنگام گاز دادن بسیار چالش برانگیز خواهد بود و شما باید قطعات و اجزای مختلفی از خودروی خود را در این مواقع مورد بررسی قرار دهید.

گاهی اوقات دلایلی که باعث ایجاد صدای ترقه از زیر ماشین در هنگام گاز دادن هستند، دلایل خیلی ساده‌ای بوده و رفع آنها چندان چالش سنگینی برای شما نخواهد بود. اما در برخی مواقع نیز ممکن است ایرادات موجود به قطعاتی مانند گیربکس یا کلاچ و حتی دینام برگردد. مسلماً تعمیر یا تعویض هر کدام از این قطعات هم هزینه خیلی زیادی به دنبال خواهد داشت و همین که ممکن است چند روزی خودروی شما را مهمان یک تعمیرگاه نماید. به هر حال اگر با چنین چالشی روبرو شدید بهتر است مواردی که در ادامه مرور می‌کنیم را مورد بررسی قرار دهید.

  • ایرادات دسته موتور
  • به هم خوردن تنظیم دنده دیشلی گیربکس
  • خرابی یا سولفاته شدن سنسور کیلومتر
  • خرابی بلبرینگ در گیربکس، دینام، کلاچ یا هر قسمت دیگری
  • تاب برداشتن فلایویل کلاچ
  • مشکل در سیستم سوخت رسانی
  • ایرادات سیستم احتراق
  • ناکارآمدی سیستم تزریق سوخت
  • انتقال نامناسب قدرت بین گیربکس و موتور

ملاحظه می‌کنید که جمع ایراداتی که می‌توانند باعث بروز صدای تقه در زمان گاز دادن شوند بسیار زیاد است. اینکه کدام یک از موارد بالا دلیل بروز چنین چالشی در خودروی شما هستند نیاز به یک بررسی تخصصی دارد. اما مهمتر از آن لازم به توضیح است که اگر شما به موقع برای عیب‌یابی و تعمیر خودرو خود در چنین شرایطی اقدام نکنید، خیلی زود ایراد وارد شده گسترده‌تر خواهد شد و شما نیاز به صرف هزینه‌ها و زمان بیشتری برای تعمیر خودرو خود خواهید داشت.

بنابراین توصیه می‌کنیم که اگر با صدای تقه از زیر ماشین در زمان گاز دادن روبرو شدید، خیلی زود خودروی خود را به یک تعمیرکار نشان دهید. همچنین در صورت نیاز به تعویض هر یک از قطعات مهمی که در بالا به آنها اشاره کردیم هم حتماً سراغ قطعات اصلی و با کیفیت بروید. مبادا برای خرید لوازم یدکی تویوتا سراغ محصولات چینی درجه چندم بروید.

علت تقه زدن ماشین هنگام ترمز گرفتن

یکی دیگر از مواقعی که ممکن است شما صدای تقه را از زیر ماشین خود بشنوید، زمانی است که پای خود را روی پدال ترمز فشار داده و سعی می‌کنید تا سرعت خودرو را کم کنید. با فشار پا روی پدال ترمز تمام اجزایی که به نوعی در سیستم ترمز نقش دارند فعال شده و وجود هرگونه نقص در آنها می‌تواند دلیلی برای چالش‌های این چنینی باشد. کاملا بدیهی است که اگر به دنبال علت تغییر زدن ماشین هنگام ترمز گرفتن هستید، در اولین قدم شما باید اجزای سیستم ترمز را مورد بررسی قرار دهید.

  • خرابی صفحه ترمز
  • به پایان رسیدن طول عمر روغن ترمز
  • سایر ایرادات سیستم ترمز

گزینه‌هایی هستند که در چنین مواقعی پیش روی شما قرار دارند و شما به ترتیب با بررسی این موارد می‌توانید پی به علت این مشکل ببرید. متاسفانه با وجود اینکه سیستم ترمز یکی از مهمترین سیستم‌ها در خودروهای امروزی برای حفظ امنیت راننده و سرنشینان است، اما کاربران ایرانی توجه خیلی زیادی به این سیستم نداشته و اکثر تمرکز خود را معطوف به قطعات موتوری و روغن موتور تعویض به موقع آن می‌نمایند. بروز ایراد در سیستم ترمز علاوه بر چالش‌هایی مانند صدای تقه می‌تواند باعث بروز مشکلات ایمنی در زمان رانندگی برای شما شوند. از این رو توصیه می‌کنیم که حتماً نگاه کاملاً حرفه‌ای به این سیستم در خودرو خود داشته باشید.

علت تقه زدن ماشین هنگام ترمز گرفتن

علت تقه زدن خودرو هنگام تعویض دنده

گاهی اوقات ممکن است تقه زدن ماشین در زمان تعویض دنده پیش روی شما قرار بگیرد. در صورتی که به دنبال علت تقه زدن خودرو هنگام تعویض دنده هستید، قطعات و اجزای مربوط به گیربکس و سیستم کلاچ اصلی‌ترین مواردی هستند که می‌توانند شما را در پیدا کردن این ایرادات یاری کنند. اگر قطعات مصرفی مربوط به سیستم کلاچ و گیربکس را به موقع تعویض نکرده‌اید که هیچ. اصلاً نمی‌توانیم درک کنیم که چرا رانندگان ایرانی با وجود اهمیت بسیار بالایی که قطعات مصرفی سیستم کلاچ و گیربکس دارند، در تعویض آنها سهل‌انگاری کرده و زمانبندی مشخصی برای این منظور ندارند.

به هر حال لازم است تا ما حتماً موارد و ایراداتی که می‌توانند در این مواقع مشکل اصلی باشند را با شما در میان بگذاریم. هر کدام از موارد زیر را به ترتیب مورد بررسی قرار دهید تا در نهایت به ایراد وارد شده به سیستم کلاچ و گیربکس خودرو خود مسلط شوید:

  • تعویض دنده در سرعت و دور موتور نامناسب
  • ایرادات سیستم کلاچ
  • فشار ندادن کامل کلاچ
  • خرابی گیربکس
  • پایان عمر دیسک و صفحه کلاچ

رفع علت تقه زدن خودرو

در بالا هر بار که دلایل و عوامل مربوط به بروز صدای تقه از موتور را با هم بررسی کردیم، روش رفع آن را نیز برای شما بازگو کردیم. عملاً شما با دقت به موارد بالا به راحتی می‌توانید در حفظ و نگهداری از خودروی خود عملکرد بهتری داشته باشید و از این طریق طول عمر موتور خودرو خود را نیز افزایش دهید. همچنین علاوه بر مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم، با

  • شستشوی انژکتورها
  • عوض کردن بلبرینگ‌های فرسوده
  • تعویض به موقع لوازم مصرفی ماشین
  • رانندگی درست و استاندارد
  • عدم استفاده از بار اضافی
  • عدم ورود با خودرو به جاده‌های صعب‌العبور و سخت

هم می‌توانید مانعی برای به وجود آوردن صدای تقه در حالات مختلف در خودرو خود باشید. این نکات همگی در ظاهر ساده می‌رسند، اما متاسفانه اکثر رانندگان ایرانی توجه خاصی به آنها ندارند.

کلام آخر

جزئیات بسیار کاملی را درباره علت تقه زدن خودرو در حالات مختلف برای شما بررسی کرده و نکات لازم برای عیب‌یابی و تعمیر این چالش را نیز مرور نمودیم. حالا این شما هستید و این خودروی شما و قرار است از محصولی که در طول سال‌های گذشته در ایران تبدیل به یک دارایی و سرمایه ارزشمند شده به خوبی حفظ و نگهداری کنید.

در انتها لازم به یادآوری است که در فروشگاه لوازم یدکی آریان یدک در کنار شما هستیم تا قطعات یدکی اصلی خودروهای خارجی را در بهترین کیفیت ممکن به دست شما برسانیم. اگر هرگونه نیازی به خرید قطعات یدکی خودروهای خارجی داشتید، از هر جایی از ایران می‌توانید محصول مورد نظر را خریداری کرده و در کمترین زمان ممکن و با گارانتی‌های مورد نیاز می‌توانید آن را از فروشگاه ما در آریان یدک خریداری کنید.

منابع:

https://www.whocanfixmycar.com/advice/why-is-my-car-knocking
https://www.tiresplus.com/blog/maintenance/engine-knock